Dabović: Herceg Novi kao zdravstveni regionalni centar, unaprijedićemo dijagnostiku i skratiti liste čekanja

Nosilac liste Evropski tim za Herceg Novi kazao je da su spremni da ponude i dalje razvijaju napredna rješenja i tehnologije koje zdravstvene izazove mogu pretvoriti u šanse, te da će podržavati edukaciju i školovanje medicinskog osoblja i obezbijediti kvalitetan kadar za budućnost

7936 pregleda 19 komentar(a)
Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan rješavanja pitanja budućeg razvoja Instituta "Dr. Simo Milošević" kao zdravstvenog centra, kao i pitanje rješavanja statusa bolnice "Meljine" i njene pune integracije u zdravstveni sistem Crne Gore, saopštio je nosilac liste Predrag Dabović.

"Pokrenućemo konkretne inicijative koje će pomoću naprednih IT rješenja uvezati zdravstvene institucije Herceg Novog i turističku ponudu", kazao je on.

Briga o zdravlju i kvalitetu života svih građana jedan je od temelja koalicione liste Evropskog tima za Herceg Novi, navodi se u njihovom saopštenju.

"Cilj je da se konkretnim mjerama poveća kvalitet zdravstvene zaštite i ukupni kvalitet života. Mjerama socijalne politike povećaćemo harmoniju življenja u našem gradu. Podićićemo nivo dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga na primarnom i sekundarnom nivou za sve građane Novog. Nabavkom nedostajuće medicinske aparature kompletiraćemo dijagnostiku u cilju boljeg i kvalitetnijeg liječenja. Skratićemo liste čekanja i proširiti dijapazon dijagnostičkih procedura u skladu sa postojećim stručnim kadrom", najavio je Dabović.

Prema njegovim riječima, Evropski tim za Herceg Novi je spreman da ponudi i dalje razvija napredna rješenja i tehnologije koje zdravstvene izazove mogu pretvoriti u šanse.

"U naredne četiri godine razvićemo sistem senzora koji prate različite parametre (temperatura, vlažnost, alergeni, zagađenje, status električne mreže...), a koje koriste i drugi pametni gradovi u cilju razvijanja preventivnih mjera. Podržaćemo rekonstrukciju kritično važnih odjeljenja u Domu zdravlja i bolnicama, i napraviti respektabilni Regionalni centar koji će pružati zdravstvene usluge visokog kvaliteta, a koji građani Herceg Novog zaslužuju", kazao je on.

Takođe će, prema njegovim riječima, Evropski tim za Herceg Novi podržavati edukaciju i školovanje medicinskog osoblja i obezbijediti kvalitetan kadar za budućnost.

"Omogućićemo adekvatan prilaz svim medicinskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Kroz učešće u izgradnji stambene zgrade poboljšaćemo kvalitet života zaposlenih u zdravstvu. Svjesni rastućeg problema steriliteta i njegovog snažnog uticaja na buduća demografska kretanja, posebnom mjerom podržaćemo parove koji se odluče na vještačku oplodnju", poručio je nosilac liste Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako se navodi u saopštenju, "Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan i program i vjerujemo da ćemo nakon izbora imati prilike da učestvujemo u njegovoj realizaciji na zadovoljstvo svih u našem gradu"

Bonus video: