osudili poruke sa protesta u pljevljima

URA: Sankcionisati svako djelovanje u duhu šovinizna i ekstremizma, kao što je urađeno u napadu na Bogosloviju

Iz URE su kazali da se javljaju da bi takve pojave osudili “moralni čistunci” koji su zemlju vodili tri decenije, stvarali takvu društvenu klimu i podsticali agresiju, mržnju, šovinizam i ekstremizam, valjda, kako kažu, misleći da građani boluju od amnezije

5592 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
GP URA, Foto: URA
GP URA, Foto: URA

Svaki vid šovinizma i ekstremizma u Crnoj Gori koji su stvarali sada dežurni kritičari na Tviteru, koji uzgred rečeno samo tamo i postoje sa klovnovskim pokušajem ironije, mediji bivšeg režima i njegovi funkcioneri zajedno sa baštinarima takvih ideologija, zaslužuje promptno reagovanje nadležnih organa, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su reagovali na, kako navode, šovinističke i ekstremističke poruke sa jučerašnjeg protestnog skupa ispred CB Pljevlja ali i svih ostalih istih slučajeva koji su se nedavno desili.

Iz URE su kazali da se javljaju da bi takve pojave osudili “moralni čistunci” koji su zemlju vodili tri decenije, stvarali takvu društvenu klimu i podsticali agresiju, mržnju, šovinizam i ekstremizam, valjda, kako kažu, misleći da građani boluju od amnezije pa to mogu smetnuti sa uma.

“Nažalost svih njih zajedno, država čiju zvaničnu politiku oni više ne vode pokazuje da se može sankcionisati svako onaj ko sije mržnju, ekstremizam i netoleranciju. Zato pozivamo nadležne organe da promptno reaguju i u skladu sa zakonskim okvirom sankcionišu svako djelovanje u duhu šovinizma i ekstremizma, kao što su pokazali juče na primjeru napada Bogoslovije na Cetinju”, navode oni.

Iz URE ponavljaju da osuđuju svaki vid mržnje, ekstremizma i netrpeljivosti koji se ovih dana može čuti i vidjeti od pojedinaca na mnogim mjestima u Crnoj Gori i da zato još jednom pozivaju nadležne da te pojedince i sankcionišu na zakonski predviđen način.

“U Crnoj Gori nema mjesta ekstremizmu, šovinizmu, mržnji i netoleranciji. Što prije to shvate oni koji su u stvaranju tih bolesnih pojava društva učestvovali decenijama unazad, tim bolje za njih”, zaključuju u saopštenju iz URE.