Veljović: Ne prijeti praznom puškom Abazoviću jer će i ova ružna epizoda biti završena

"Njegova operativna saznanja se mogu porediti kao kada bi neko kazao da postoje operativna saznanja kako njegovi najbliži članovi porodice imaju unosne poslove i biznis aktivnosti u susjednoj Srbiji, kako je imao značajne susrete i razgovore o saradnji i biznisu u Makedoniji i kako "zli jezici" govore da je saradnik srpskih službi bezbjednosti"

41140 pregleda 1118 reakcija 135 komentar(a)
Veljović, Foto: Luka Zeković
Veljović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ovih dana svojim skandalima uveseljava crnogorsku javnost i pokazuje očiglednu nesposobnost i nedoraslost da obavlja odgovorne dužnosti u zaštiti građanskih, nacionalnih, bezbjednosnih i drugih vrijednosti države, koje su ovih dana ugrožene divljanjem mržnje i nacionalizma njegovih političkih saboraca i koalicionih partnera, saopštio je danas Veselin Veljović, savjetnikk za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

On je Abazoviću poručio da "ne prijeti praznom puškom jer će i ova ružna epizoda biti završena..."

Abazović je ranije danas rekao da će uloge Veljovića, koji je bivši direktor Uprave policije, u organizaciji protesta Patriotsko-komitskog saveza (PKS) i aferi "Limenka" biti rasvijetljene.

"Njegova operativna saznanja se mogu porediti kao kada bi neko kazao da postoje operativna saznanja kako njegovi najbliži članovi porodice imaju unosne poslove i biznis aktivnosti u susjednoj Srbiji, kako je imao značajne susrete i razgovore o saradnji i biznisu u Makedoniji i kako "zli jezici" govore da je saradnik srpskih službi bezbjednosti. Dakle, vjerujem da to može narušiti skladne aktivnosti i zalaganja makar deklarativna u zaštiti crnogorskih nacionalnih interesa", istakao je Veljović.

On je dodao da je sve što je radio u prethodnom periodu, radio je u skladu sa ovlašćenjima, zakonima i propisima uz spremnost da svakom odgovori na interesovanja i nejasna pitanja.

"Nikada nijesam niti ću od bilo koga tražiti zaštitu za svoje postupke. Naprotiv, u sličnoj situaciji isto bih postupio. Ne prijeti praznom puškom Abazoviću jer će i ova ružna epizoda biti završena, a o vama i vašoj politici jasno će se odrediti građanke i građani ove države", zaključio je Veljović.

Bonus video: