"Rovčanin neće tolerisati rasipništvo, to je ono što stvarno tišti DPS"

"Ne bi nas čudilo da DPS Herceg Novi nakon ovog ustanovi i da se u Pljevljima održavaju lokalni izbori u Herceg Novom"

3811 pregleda 1 komentar(a)
Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi", Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi", Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Aktivnosti koje izvršni direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin sprovodi u Herceg Novom su aktivnosti koje je počeo aktivnostima u Pljevljima i stvaranju preduslova za izmještanje poslovnice EPCG-a iz džamije, saopšteno je iz koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi."

Iz te koalicije su reagovali na današnje saopštenje hercegnovskog odbora DPS-a, u kojem smatraju da Rovčanin zloupotrebljava poziciju direktora EPCG u svrhu promocije partije.

"Vidna je uzrujanost DPS-a Herceg Novi zbog činjenice da je na čelo Elektroprivrede došao neko ko će Hadži Hasanovu džamiju u Pljevljima vratiti vjernicima. A šta je čudno u tome da pećinskim nacionalistima bude mrska svaka pomisao na to da vjerske objekte koriste njihovi vjernici? Šta je čudno kada znamo da oni za sve godine svoje vladavine u Herceg Novom nisu dočekali Sv. Leopolda Mandića u Herceg Novom, nego je dočekan tek pošto je Katić došao na vlast? Njima je više odgovaralo da uvijek živim održavaju tenzije u svakoj sredini, i u Pljevljima, i u Herceg Novom, i u svakom drugom gradu gdje im je to moglo proći, dok su se, istovremeno, oni bahatili i rasipnički odnosili prema novcu svih građana. A kad smo kod rasipništva, znamo da im spokoja ne da ni to što se vozni park Elektroprivrede napokon svodi na razumnu mjeru. Znamo da je to istinski okidač za nervozna reagovanja, a ne obilazak Herceg Novog od strane izvršnog direktora EPCG u sklopu redovnih aktivnosti", navodi se u reagovanju.

Da je riječ o redovnim aktivnostima izvršnog direktora Elektroprivrede, kako dodaju, dokazuje njegova najava odmah po preuzimanju funkcije da će od presudne važnosti biti da kompanija popravi imidž i usmjeri se na domaćinsko poslovanje.

"Rovčanin je na tom planu već u prvoj nedjelji dužnosti sproveo set mjera na racionalizaciji poslovanja. Zatekao je vozni park koji je brojao 130 vozila, sa godišnjim troškovima za gorivo od 200.000 eura i sa nekoliko luksuznih vozila koja su nabavljana po ličnim prohtjevima pojedinaca, a čija cijena je dostizala čak 70000 eura. Nakon odluke o racionalizaciji, 60 vozila je parkirano, odnosno mogu se koristiti isključivo u toku radnog vremena, a za 18 automobila pokrenuo je postupak prodaje. Troškovi reprezentacije za 2020. godinu iznosili su oko 58.000 eura, pa je za tekuću godinu donio novu odluku gdje je ovu vrstu utroška ograničio na 16.500 eura koji je iznos usklađen sa stvarnim potrebama. U prethodnoj godini, koja je bila izborna, kompanija je na donacije i sponzorstva izdvojila oko 1,4 miliona eura", stoji u saopštenju.

Rovčanin, kako su kazali, rasipništvo u kompaniji neće dozvoliti, niti tolerisati, jer se mora voditi računa o svakom euru.

"I to je ono što stvarno tišti DPS Herceg Novi. A tišti ih i otklanjanje nezakonitosti u radu koje je trajalo 20 mjeseci i smjenjivanje izvršnog rukovodioca koji je pokrivao dvije funkcije i istovremeno bio sam sebi nadređeni. I da zaključimo: aktivnosti koje Rovčanin sprovodi u Herceg Novom su aktivnosti koje je Rovčanin počeo aktivnostima u Pljevljima i stvaranju preduslova za izmještanje poslovnice EPCG-a iz džamije. Ne bi nas čudilo da DPS Herceg Novi nakon ovog ustanovi i da se u Pljevljima održavaju lokalni izbori u Herceg Novom", zaključuju iz koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi".

Bonus video: