URA: Naša opsesija su svi koji svojim djelovanjem čine protiv opšteg dobra, stoga i Veljović

Iz URE su kazali da je "visokom funkcioneru DPS-a Veselinu Veljoviću" i tokom obavljanja funkcije direktora Uprave policije (UP) "partija bila daleko važnija od javnog interesa, zbog čega je Upravu policije zarobio podobnim i nesposobnim kadrovima i od nje napravio ispostavu partije"

6188 pregleda 513 reakcija 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

"Opsesija Dritana Abazovića i svih ljudi u Građanskom pokretu URA će uvijek biti oni koji svojim djelovanjem rade protiv opšteg dobra, nacionalnih interesa Crne Gore i urušavaju njen građanski i multietnički sklad, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Oni su reagovali na izjavu Demokratske partije socijalista (DPS) da potpredsjednik Vlade ne uzurpira poslove tužilaca i sudija, već da se "lati svog posla", te i da bi " bolje bilo da se oslobodi opsesije Veselinom Veljovićem" koji je bivši direktor Uprave policije.

Iz URE su kazali da je "visokom funkcioneru DPS-a Veselinu Veljoviću" i tokom obavljanja funkcije direktora Uprave policije (UP) "partija bila daleko važnija od javnog interesa, zbog čega je Upravu policije zarobio podobnim i nesposobnim kadrovima i od nje napravio ispostavu partije".

"I potpuno je razumljivo, ne samo nama - već i svim građanima Crne Gore, da Veselinu Veljoviću i drugim funkcionerima DPS-a nije drago što se važne državne institucije - počev od Uprave policije (UP), pa do Tužilaštva, oslobađaju nesposobnih i podobnih partijskih DPS kadrova, te što u njima na pozicije odlučivanja dolaze sposobni, nezavisni i odgovorni ljudi, spremni za beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala. Možda bi oni željeli da Crna Gora i dalje ide suprotnim putem - stimulisanja organizovanog kriminala i korupcije, ali ih moramo razočarati - neselektivna i nikada snažnija borba protiv korupcije ostaće naš prioritet", saopštili su iz URE.

Oni su takođe napomenuli da je Veljović imao sasvim dovoljno vremena i prilike da pokaže kako se voli Crna Gora i da zaštiti njen nacionalni interes, ali da je "svojim primarno partijskim radom, godinama gazio upravo po državnom dignitetu naše države i njenom međunarodnom ugledu".

"Da je Veselin Veljović zaista volio Crnu Goru, podigao bi krivične prijave protiv svih onih koji su pokrali državni budžet i iz naše Crne Gore odnijeli na stotine miliona eura. Da je zaista volio Crnu Goru, ne bi stimulisao i dozvoljavao svakodnevna prekoračenja policijskih ovlašćenja i nezakonito djelovanje, zbog kojih je opet državni budžet trpio veliku štetu. Da je Veljović mislio dobro Crnoj Gori, ne bi žmurio i svojim (ne)činjenjem dozvolio vaskoliki šverc, niti epohalne krađe javnih resursa, već bi štitio svaki cent javnog novca i prstom upirao u svakog ko vrši krivična djela. Međutim, građani su već pokazali, a tek će i pokazati, šta misle o "pripejd patriotizmu" Veljovića i drugih funkcionera DPS-a", navodi se u nepotpisanom saopštenju URE.