Stanić: Iz Demokrata progovara glas zajedničkog SNP-a, kad god je vododjelnica za građansku ili jednonacionalnu državu

"Tada za nju nijesu glasali ni NSD, ni ostale partije potpisnice vašeg sinoćnjeg saopštenja"

4255 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić kazao je da mu Demokrate nisu odgovorile na ključna pitanja, i pitao i da li Demokrate stoje iza "napada šovinista u Pljevljima."

"Zašto pozivate na proteste u Pljevljima sa svojim kaolicionim partnerima iz DF i zahtijevate smjenu načelnika policije ukoliko je 'argumentacija' vaših protestanata za njegovu smjenu to što je Bošnjak – musliman? Zašto se ponašate po modelu Čeka Dačevića u državi u kojoj ste vlast i gdje je načelnik postavljen odlukom ljudi koje ste vi birali? Potpisom vašeg predsjednika OO na onakvo saopštenje, kao i glasanjem vašeg predsjednika OO Berane da Pavle Đurišić dobije ulicu u tom gradu, jasno ste, nažalost, pokazali što o građanskoj Crnoj Gori mislite 'po dubini'. A što mislite na vrhu, znamo po tome što nećete glasati za predlog vašeg premijera da se smijeni ministar Leposavić koji je negirao genocid u Srebrenici. Nećete, čak, da stavite tu tačku na razmatranje Skupštine, ne bi li Leposavić dobio još koji dan mandata da završi ono što je započeo", naveo je Stanić u odgovoru.

Demokrate, kako je kazao, "kad god je vododjelnica za građansku ili jednonacionalnu Crnu Goru", jasno pokažu "gdje im je srce".

"Nažalost, iz vas tada ne progovara onaj dokument koji ste potpisali poslije septembarskih izbora, a koji je sublimacija borbe SDP za građansku, multietničku, evropsku i evroatlanstku Crnu Goru. Iz vas progovara onaj glas zajedničkog SNP koji te, 2009. godine, nije glasao za Rezoluciju o Srebrenici, na koju se danas 'čojski' pozivate. Tada za nju nijesu glasali ni NSD, ni ostale partije potpisnice vašeg sinoćnjeg saopštenja. Na kraju, ostavite se gospodo prevelikog busanja u navodne građanske grudi i osudite sramno skandiranje ispred pljevaljske policije koje unosi nespokoj u srca naših sugrađana muslimanske vjere. Time ćete načiniti prvi, ali značajan korak kako bi vas javnost doživjela drugačije od šovinista koji danas crtaju metu čovjeku i narodu iz kojeg dolazi na nacionalnoj i vjerskoj osnovi", zaključio je Stanić.

Bonus video: