Demokrate: Kada neko za tri dana uradi ono što drugi nisu za trideset godina, očekivano je da će biti meta napada

"To je ona stranka koja organizuje napade na Bošnjake u Pljevljima, a mjesec dana nakon toga na Srbe u Nikšiću", navodi se u nepotpisanom saopštenju Demokrata

6584 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demorkatska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demorkatska Crna Gora

Gospodo iz opozicionog DPS-a, tri decenije ste odbijali da vratite imovinu Islamskoj zajednici u Pljevljima, pa danas iskreno, časno i nadasve ljudsko postupanje vezujete za politiku, jer ste navikli da trgujete sa svim, pa i sa svetinjama, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su u svom reagovanju na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) Pljevlja da Demokrate priznaju da je Nikola Rovčanin zaposlen u EPCG po partijskoj osnovi, te i da svoju poziciju koristi u svrhe promocije za predstojeće izbore u Herceg Novom, kazali i da je "očekivano da će neko ko za tri dana uradi ono što drugi nijesu za trideset godina biti meta na koju ciljaju iz opozicionih klupa pećinski nacionalisti"

Demokrate smatraju da je DPS danas "najradikalnija stranka u Evropi puna šovinista i fašističkih izjava, koje se saopštavaju uz poznate pokliče "Za dom spremni" širom Crne Gore".

"To je ona partija čiji je predsjednik Borda direktora EPCG a ujedno i član Borda Prve banke primao mjesečno po 4 500 eura, kupovao po sopstvenim željama džip od 70 000 eura na račun građana, a od 2017. godine nezakonito stekao više od 40 000 eura. To je ona stranka koja je džamiju u Pljevljima pretvorila u naplatni punkt EPCG, taman kao što je htjela da crkve po Crnoj Gori pretvori u kockarnice i banke. To je ona stranka koja organizuje napade na Bošnjake u Pljevljima, a mjesec dana nakon toga na Srbe u Nikšiću", navodi se u nepotpisanom saopštenju Demokrata.

Takođe su dodali da je "to ona partija čiji funkcioner i finansijer, a ujedno i direktor škole štanca kalendare za “prosto leto 2021”, kraj citata, a onda ta ista stranka optužuje druge stranke za učešće u navodnom projektu "srpski svet", te da ta stranka "zajedno sa drugom stranom svoje medalje organizuje najprimitivnije skupove protiv Vlade i rukovodstva Skupštine Crne Gore, sa jedinstvenim fašisoidnim porukama i namjerama"

"Tako radikalna i tako fašisoidna, a sa druge strane bez petlje i hrabrosti da sama udari, pa za te potrebe angažuje plaćenika Milivoja Bešlina da osmisli i odradi prljave zadatke, za potrebe pećinskih nacionalista. Dakle, svi znaju da je u Crnoj Gori najveće zlo fašisoidna i nacionalistička medalja sa dva lica koji odvode Crnu Goru u zonu mržnje, jednih prema Crnogorcima, a drugih prema Srbima, a i jedni i drugi nijesu ni Crnogorci, ni Srbi već obični pećinski nacionalisti", saopštile su Demokrate.

Bonus video: