Milačić: Tužilački zakon hitno staviti u proceduru

On je istakao da nakon hitnog stavljanja u proceduru predloga izmjena Zakona ostaje da nadležni odbor Skupštine kaže svoje i da nema razloga da se već u narednih desetak dana ne izglasa ključna stvar u pogledu obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

6214 pregleda 257 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozvala je sve konstituente parlamentarne većine da po hitnoj proceduri Skupštini upute predlog izmjena Zakona o tužilaštvu, kako bi u najbržem zakonskom roku izglasali izmjene oko kojih su na prethodnim sastancima postigli kompromis svih partija koje čine većinu.

To je saopštio predsjednik te partije Marko Milačić, jer smatra da nakon sjutrašnje, druge po redu, javne rasprave i "jasno iskaznih stavova svih releventnih domaćih i stranih adresa, pozicije su potpuno jasne i nema više razloga za čekanje"

Milačić je istakao da nakon hitnog stavljanja u proceduru predloga izmjena Zakona ostaje da nadležni odbor Skupštine kaže svoje i da nema razloga da se već u narednih desetak dana ne izglasa ključna stvar u pogledu obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

"Tekst novog Zakona oko koga smo postigli kompromis, između ostalog, postavlja temelje demokratizacije Tužilačkog savjeta koji je sada čvorište svega lošeg u cjelokupnom Tužilaštvu. Jednoglasnim i jasno iskazanim stavovima predstavnika svih partija parlamentarne većine predložili smo izmjene kojima se reformiše i mijenja odnos snaga u Tužilačkom savjetu u korist naroda, a na štetu dosadašnje korumpirane tužilačke kaste", pojasnio je on u svom saopštenju.

Dodao je da izmjenama Zakona prestaje mandat dosadašnjim članovima Tužilačkog savjeta što je, kako kaže, jedan od osnovnih preduslova prijeko potrebnog početka obračuna sa kriminalom i stvaranja istinskog, profesionalnog i poštenog tužilaštva.

Bonus video: