Rezultati lokalnih izbora u NK objavljeni, rokovi teku

U Službenom listu formalizovan ishod izbora u Nikšiću, predsjednik SO će sjednicu zakazati do 1. maja

13353 pregleda 2 komentar(a)
Nikčević, Foto: LUKA ZEKOVIC
Nikčević, Foto: LUKA ZEKOVIC

U Službenom listu 16. aprila objavljeni su konačni rezultati lokalnih izbora u Nikšiću, što predsjednika lokalnog parlamenta obavezuje da sazove konstitutivnu sjednicu najkasnije u roku od 15 dana.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Radivoje Nikčević (DPS) rekao je “Vijestima” da će u roku od 15 dana sazvati sjednicu i da je za to krajnji rok prvi maj.

“Kada se sjednica zakaže ona mora biti održana u roku od pet dana. Ja ću u skladu sa svojim ovlašćenjima zakazati sjednicu u predviđenim terminima, vodeći računa o neradnim danima zbog nastupajućih praznika”, rekao je Nikčević.

Lokalni izbori u Nikšiću su održani 14. marta, dok su ponovljeni na biračkom mjestu u selu Javljen 4. aprila.

Nikčević je prije dva dana kazao “Vijestima” da će sjednica biti 15 dana nakon što se objave rezultati u Službenom listu, ne uvidjevši da je ta informacija objavljena u Službenom listu.

Novu upravu bi trebalo bi da formiraju tri koalicije: „Za budućnost Nikšića“ - koju predvodi Demokratski front, „Mir je naša nacija“ - na čelu sa Demokratama i „Crno na bijelo“, koju predvodi Građanski pokret URA. Iz nikšićkog DF i Demokrata su poručili da će spremno dočekati konstitutivnu sjednicu.

Nosilac liste “Za budućnost Nikšića” Marko Kovačević je ranije kazao da pregovori o participiranju u vlasti idu svojim tokom i da će na konstitutivnoj sjednici imati rješenje za predsjednika Skupštine i Opštine.

„Još nijesmo razgovarali oko mjesta predsjednika Opštine, ali ostajemo pri ranije iznijetom stavu da to mjesto pripada nama, a koaliciji ‘Mir je naša nacija’ mjesto predsjednika SO. Za sada nema protivljenja tom predlogu, a da li će ga biti kasnije ne znamo“, kazao je Kovačević.

Koalicija “Za budućnost Nikšić” je na lokalnim izborima 14. marta dobila 11 odborničkih mandata, „Mir je naša nacija” deset i jedan „Crno na bijelo-Može Nikšić“.

“Kada se sjednica zakaže ona mora biti održana u roku od pet dana. Ja ću u skladu sa svojim ovlašćenjima zakazati sjednicu u predviđenim terminima,vodeći računa o neradnim danima zbog nastupajućih praznika”, kazao je sadašnji predsjednik SO Nikšić Radivoje Nikčević

Bonus video: