PzP inicira parlamentarnu istragu o dodjeli stanova

"Afera stanovi je afera koja je u potpunosti ogolila funkcionisanje prethodnog, partitokratskog i kriminogenog režima", kazala je potpredsjednica Skupštine

8718 pregleda 647 reakcija 19 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Pokret za promjene će inicirati parlamentarnu istragu i obrazovanje anketnog odbora u vezi sa dodjelom stanova funkcionerima i nosiocima sudskih i tužilačkih funkcija, saopštila je potpredsjednica Skupštine i PzP-a Branka Bošnjak.

"S obzirom da sam ja lično, a Pokret za Promjene već više od deceniju neko ko se bavio ovom problematikom, kroz proslanička pitanja koja su prva razotkrila skandalozne odluke Vlade do podnošenja krivičnih prijava protiv nadležnih u ovom koruptivnom poslu", navela je Bošnjak.

Podsjetila je da je prije skoro dvije godine podnijela inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti zakonskih rješenja i odluka Vlade koje" na skaradan način tretiraju ovu materiju".

"Ali nudili smo i rješenja kroz predlog rezolucija da se uspostavi tranziciona pravda do stavljanja u procedure Zakona o utvrđivanju porijekla imovine i specijalnom oporezivanju gdje smo propisali da se mora obeštetiti država od strane ovih 'srećnih dobitnika' stanova i bezpovratnih kredita. Afera stanovi je afera koja je u potpunosti ogolila funkcionisanje prethodnog, partitokratskog i kriminogenog režima i način na koji su oni kontrolisali i kupovali lojalnost čak i najvećih tužilačkih i sudskih instanci. To je srž korupcije na najvišem nivou, zaogrnut odlukama državnih organa", poručila je Bošnjak.

Zato, kako je rekla, u PzP-u smatraju neophodnim da se hitno sprovede parlamentarna istraga i da se Skupština Crne Gore, kao najviša instanca, hitno pozabavi ovim pitanjem i proaktivno djeluje kako bi se "odgovorni priveli pravdi".

Bonus video: