DPS Herceg Novi: Brojne zloupotrebe u susret izborima

U DPS-u, kako su kazali, vjeruju da građani Herceg Novog vide "ko se i kako ponaša"

3108 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS Herceg Novi
Foto: DPS Herceg Novi

Hercegnovski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) tvrdi da predizborna kampanja u toj opštini protiče u znaku brojnih zloupotreba od strane partija koje su svoje funkcionere "uhljebili u javnim preduzećima".

"Usred radnog vremena, sasvim otvoreno, sa predstavnicima izbornih lista i aktivistima vladajućih partija, gradom agituju brojni javni funkcioneri - od ministara u Vladi, do direktora državnih preduzeća. Dva najsvježija primjera su posjete direktora 'Morskog dobra' i 'Elektroprivrede', tokom kojih su se bez pardona priključili kampanji matičnih stranaka. Da li su to vrijednosti za koje su se borili? Ne samo da su ti kadrovi nekompetentni i da se nikad nijesu bavili oblastima kojima rukovode, već brutalno zloupotrebljavaju javne resurse i svoju funkciju, glumatajući veliku zabrinutost za građane Herceg Novog", navodi se u saopštenju.

U DPS-u, kako su kazali, vjeruju da građani Herceg Novog vide "ko se i kako ponaša".

"Međutim, čudi odsustvo reakcije svih onih koji su tokom prošlih godina u svemu što radi Demokratska partija socijalista vidjeli samo zloupotrebe, i danima u nastavcima jadikovali zbog toga. Pritom ne mislimo samo na nekadašnju opoziciju, a sadašnju vlast na državnom nivou, već i na brojne NVO, od kojih su se mnoge svojim ćutanjem i oportunizmom, kompromitovale. Toliko i o objektivnosti i o tobožnjoj težnji za demokratskim standardima. Zato su Herceg Novom potrebne promjene", zaključuju iz novskog odbora DPS-a.

Bonus video: