informacije o biračkom spisku

Od ponedjeljka kol-centar uoči izbora u Herceg Novom

Kol-centar MUP-a će raditi svakog dana, počev od ponedjeljka, od osam do 20 sati, dok će na dan izbora raditi u periodu od sedam do 20 časova

779 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) oformilo je, uoči izbora u Herceg Novom, kol-centar sa jedinstvenim brojem 19820, putem kojeg će građani moći da se informišu da li su upisani u birački spisak i na kojem mjestu glasaju.

Navodi se da će kol-centar MUP-a raditi svakog dana, počev od ponedjeljka, od osam do 20 sati, dok će na dan izbora raditi u periodu od sedam do 20 časova.

„Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa“, kazali su iz MUP-a.

Dodaje se da će građani pozivanjem tog broja moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za izborni proces.

„Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori“, kazali su iz MUP-a.

Navodi se da će za predstojeće praznike, odnosno 30. aprila, 1, 2. i 3. maja, kol-centar raditi skraćeno, od osam do 14 sati.

Iz MUP-a su napomenuli da će područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Herceg Novi, u vrijeme održavanja izbora, raditi od sedam do 20 sati.

„Kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu“, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas