Novska Lista: Umjesto u kampanju, novac ćemo uložiti u kupovinu novih velikih palmi

Kanarske palme su decenijama simbol ne samo Herceg Novog, već rasadnik za cijeli Jadran. Predizbornom kampanjom postavljamo temelj novom ozelenjavanju grada i njegovih karakterističnih parkova"

2772 pregleda 2 komentar(a)
Novska Lista, Foto: Novska Lista
Novska Lista, Foto: Novska Lista

Jedna od prirodnih nepogoda koja je pogodila Herceg Novi u prethodnom periodu je svakako najezda crvenog palminog surlaša, koja je za posljedicu imala uništenje i uklanjanje velikog broja stabala najzastupljenije, i po mnogima, najljepše Kanarske palme, saopšteno je danas iz Novske Liste.

"I pored truda uloženog u suzbijanje ove pošasti, Herceg Novi je kao i sve primorske opštine u Crnoj Gori pretrpio veliku štetu zbog najezde ove štetočine, a najljepša mjesta u gradu ostala uskraćena za ljepotu koju su im pružale veličanstvene palme. Mnogo je mjesta u gradu gdje se osjeća nedostatak kanarija, ali možda i ponajviše boli uništenje onih na platou kod spomenika osnivaču grada, kralju Tvrtku I Kotromaniću, zasađenih davne 1959. godine kao počast šampionskoj generaciji vaterpolo kluba Jadran. Novska Lista će umjesto u kampanju, novčana sredstva uložiti u kupovinu novih velikih palmi koje će zauzeti mjesto onih iz 1959. i tako održati spomen na jednu od najvećih sportskih generacija Herceg Novog svih vremena. Hercegnovski šampioni i naš grad to zaslužuju", ističe se u saopštenju Novske Liste.

Oni su dodali da su kanarske palme šest decenija bile svjedoci prve "Jadranove" titule prvaka Jugoslavije.

"U isto vrijeme, Jadranovi plivači, ponikli sa Škvera, a posebno plivačice, sa Ivanom Zuberom, držali su plivačke rekorde i bili najdivniji primjeri hercegnovske sportske omladine. Kanarske palme su decenijama simbol ne samo Herceg Novog, već rasadnik za cijeli Jadran. Predizbornom kampanjom postavljamo temelj novom ozelenjavanju grada i njegovih karakterističnih parkova", zaključuje se u saopštenju Novske Liste.

Novska Lista je Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) 10. aprila predala listu kandidata za odbornike za predstojeće lokalne izbore koji će se u Herceg Novom održati 9. maja ove godine.

Bonus video: