"demagogija, obmana javnosti i zavaravanje građana"

LP: Abazović nastavlja sa ogromnim elanom da srozava integritet Crne Gore i ugled institucija i zakona

„Nakon što je juče proglasio privođenje već poznatog lica za istorijsku akciju policije, najznačajniju od obnove nezavisnosti, već danas je isto to lice pušteno iz pritvora i otišlo kući kao da se ništa nije dogodilo. Slično je završilo svako do sada Dritanovo neslavno "hapšenje" putem tvitera i press konferencija“, navodi se u saopštenju

4728 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
LP, Foto: Liberalna partija
LP, Foto: Liberalna partija

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nastavlja sa ogromnim elanom da srozava integritet države Crne Gore i ugled njenih institucija i zakona, saopštili su iz Liberalne partije (LP).

Iz LP su kazali da se plaše da nakon „ovih izleta Abazovićevog ega“, više niko neće za ozbiljno uzimati izvršnu i sudsku vlast, niti tužilaštvo.

„Nakon što je juče proglasio privođenje već poznatog lica za istorijsku akciju policije, najznačajniju od obnove nezavisnosti, već danas je isto to lice pušteno iz pritvora i otišlo kući kao da se ništa nije dogodilo. Slično je završilo svako do sada Dritanovo neslavno "hapšenje" putem tvitera i press konferencija“, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz LP, svakome je jasno da je u pitanju samo demagogija, obmana javnosti i zavaravanje građana.

„Pitanje je zašto Abazović uporno izmišlja tabloidne scenarije i kafanskim pričama zamajva narod? Očigledno kako bi skrenuo pažnju javnosti i sakrio suštinu prevara koje nam ova Vlada permanentno sprema“, rekli su iz LP.

Oni su podsjetili da je tako, kada su usvajane izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, istog dana Abazović sazvao pres konferenciju na kojoj je saopštio da je „DHL poslao Srbiji zahtjev za izručenje Svetozara Marovića“.

Sudbina tog paketa ostala je nepoznata do danas ali je, dodaju iz LP, sad već jasno da Abazović služi samo kao "probni balon aktuelnog režima i maskota koja treba da pravi buku dok se provlače krupne stvari".

"Istovremeno, kao da su zaboravili Leposavićevu ostavku ili razrješenje, nit luk jeli nit luk mirisali, a žrtve Srebrenice ostaju bagatelan kusur“, navodi se u saopštenju.

Iz LP su kazali da premijer Zdravko Krivokapić, iza leđa javnosti i krijući, sprema ugovor države sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) kojim će crnogorsku istoriju, kulturu, ogromnu zemlju da preda „na tacnu“ Beogradu.

„A evo se ispostavlja i crkvu koja gubi svoj subjektivitet u Crnoj Gori, dok se sprema cijela ova prevara, Abazović kao dvorska luda priprema predstavu za javnost kojom ćemo se zanimati dok Krivokapić ne potpise ugovore“, naveli su iz LP.

Prema njihovim riječima, narod vidi šta Krivokapić i Abazović spremaju i kakvim se nečasnim radnjama i manipulacijama bave.

"Neće vam to proći, morate shvatiti da ste samo prolazna epizoda i incident na političkoj sceni Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.