SD Mikiću: Ništa nijesmo slavili, od muke smo se smijali koliko bijedno izgleda "akcija decenije"

"Suočite se sa činjenicom, gospodine Mikiću, da vam se cijela Crna Gora
smije posmatrajući vas kako povišenim tonovima i izraženom
gestikulacijom, sa visine prosječnog kafanskog šanka, pokušavate zavesti
strahovladu i kreirati atmosferu straha među građanima Crne Gore"

6596 pregleda 59 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Nećemo dozvoliti da eventualno slavlje iz vaših redova pripišete nama, poručile su danas Socijaldemokrate (SD) izvršnom direktoru Građanskog pokreta URA Zoranu Mikiću.

Mikić je juče na svom Fejsbuk nalogu između ostalog poručio da su zajedno slavili privremenu slobodu pripadnika jednog kriminalnog klana Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i, kako ih je nazvao, neki tajkunski mediji bliski bivšem režimu.

"Za razliku od njegovog kolege Preletačevića koji, iz objektivnih razloga, nije pomenuo pojedine funkcionere partija iz vlasti, izvršni direktor GP URA, Zoran Mikić, bio je, na svom Facebook profilu, malo hrabriji. No, to što je izbavio kolegu iz nevolje i pomenuo njegovog nekadašnjeg partijskog šefa, ni u kojem slučaju ne znači da je Mikić u pravu. U maniru svojih političkih mentora Mikić pokušava podmetnuti da su Socijaldemokrate "slavile privremenu slobodu pripadnika jednog kriminalnog klana". Ne, gospodine Mikiću, ništa nijesmo slavili, nego smo se od muke smijali koliko bijedno izgleda "akcija decenije" kojom ste se koliko je juče razmahivali u javnosti ističući da se tako nešto do sad nije desilo u Crnoj Gori. I nije se desilo, jer ne pamti Crna Gora veću halabuku, veću galamu oko hapšenja i veću sprdnju u završnici", ističe se u saopštenju SD.

Oni su dodali da ako je neko eventualno imao razloga da slavi, da ga Mikić potraži u svojim redovima.

"Možda među onima koje je predsjednik GP URA imenovao na najviše pozicije u bezbjednosnom sistemu, a koji sa ovim licima imaju i te kako razvijene makar poslovne odnose. U privatne da ne ulazimo. Tako da Vam, gospodine Mikiću, nećemo dozvoliti da eventualno slavlje iz vaših redova pripišete nama. Suočite se sa činjenicom, gospodine Mikiću, da vam se cijela Crna Gora smije posmatrajući vas kako povišenim tonovima i izraženom gestikulacijom, sa visine prosječnog kafanskog šanka, pokušavate zavesti strahovladu i kreirati atmosferu straha među građanima Crne Gore. Nijesmo mi, gospodine Mikiću izjavili da “pola Crne Gore ne spava” zbog tzv. ruke pravde koja ovih dana u prazno mlatara Crnom Gorom i najčešće samu sebe ošamari, već Vaš predsjednik, označivši time polovinu građana Crne Gore kao nepoštene i kao kriminalce", kazali su iz SD.

Oni su poručili Mikiću da ga mole da ne štiti i hvali pripadnike Uprave policije UP i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), jer je to kako su kazali krajnje licemjerno.

"To su oni isti čestiti i hrabri profesionalci o kojima do 30. avgusta nijeste imali ovakvo mišljenje nego ste ih nazivali udarnom pesnicom režima. Na kraju vam, gospodine Mikiću, preporučujemo da zajedno sa partijskim kolegom sa tvitera malo odmorite od društvenih mreža. Ukoliko ne znate kako da kvalitetno iskoristite to slobodno vrijeme, priča se da su ovih dana domine u modi. Probajte, možda vam se posreći pa ne dobijete baš svi kolektivno "duplo golo"", zaključuje se u saopštenju SD.

Bonus video: