Bečić: u Herceg Novom se pobjeđivalo kad je malo ko pobjeđivao u Crnoj Gori

"Pokazali ste mnogo puta da ste postojan, da ste miran, da ste pristojan, da ste dostojanstven narod i da ste uvijek znali da izaberete slobodu, da izaberete pravdu i da izaberete istinu"

8945 pregleda 29 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" očekuje da na lokalnim izborima u Herceg Novom sama bude snažnija od Demokratske partije socijalista.

Kandidati te koalicije i funkcionerima njenih članica razgovarali su juče sa stanovnicima Dubrave, Sutorine, Bijele i Igala. Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da je se u Herceg Novom "pobjeđivalo kad je malo ko pobjeđivao u Crnoj Gori".

"Vi ste znali da se suprotstavite i da pobijedite i u onim antidemokratskim uslovima. Dugo sam godina ovdje, dugo godina sam sa vama vojevao razne političke borbe i, zaista, pokazali ste mnogo puta da ste postojan, da ste miran, da ste pristojan, da ste dostojanstven narod i da ste uvijek znali da izaberete slobodu, da izaberete pravdu i da izaberete istinu", rekao je Bečić okupljenima.

On je, kako je saopšteno iz koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi", okupljenim Novljanima prenio poruku od evropskih parlamentaraca i koizvjestiocima Savjeta Evrope za Crnu Goru.

Aleksa Bečić
Aleksa Bečićfoto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

"Kao što znate, prije tri večeri, u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope usvojena je rezolucija o Crnoj Gori u kojoj je Savjet Evrope pozdravio i snažno podržao usvajanje Zakon o vjeroispovijesti na sjednici Skupštine od 28. decembra. "Zato ni kriminal, ni korupcija, ni podaništvo, ni primitivizam, ni ekstremizam, pravac novi projekti, pravac novi putevi, pravac novi trotoari, pravac sve ono što je istinski Herceg Novi, pravac dostojanstvo, pravac pristojnost, pravac pomirenje, pravac Stevan Katić i ovaj pobjednički tim, pravac naš Novi i naša Crna Gora. Srećno, idemo u veliku pobjedu 9. maja", kazao je Bečić na promotivnom skupu.

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Nosilac liste "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi", Stevan Katić kazao je da je lokalna vlast puno toga uradila u prethodnom periodu.

"Velike investicije su urađene upravo u ovom dijelu grada, iako znate i sami i svjedoci ste da nismo imali nikakvu podršku od strane bivše Vlade Crne Gore. Dakle, sami smo se borili protiv svih i uspjeli smo da odbranimo i da sačuvamo naš grad jer smo imali najstabilniju vlast kada je u pitanju lokalni nivo do 2020. odnosno one naše fenomenalne pobjede koju smo, svi zajedno, dugo čekali, više od 30 godina", rekao Katić. Poručio je da će "vrlo brzo riješiti problematične privatizacije".

Stevan Katić
Stevan Katićfoto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

"Koje su nas i dovele do svega ovoga kada je u pitanju i Boka i Bolnica Meljine i ono što je najvažnije - zaštitićemo i naš Institut 'dr Simo Milošević' kao jedno od ključnih razvojnih preduzeća našeg grada".

On se osvrnuo i na ono što o njemu i koaliciji koju predvodi pišu pojedini mediji.

"Svi dobro znaju gdje su Demokrate, odnosno koalicija oko Demokrata kada je u pitanju javno mnjenje našeg grada. Mi imamo toliko ubjedljivu prednost da nas sve njihove podmetačine ne mogu spustiti ni za jedan procenat i toga su oni svjesni i zbog toga sve ovo i rade i bave se podmetačinama kupljenih medija, lokalnih i državnih", rekao je Katić.

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Zoran Lazarević iz građanskog pokreta "Novi pobjeđuje" naveo je da vrijeme traži da se odluči u kom pravcu treba da krenemo.

"Desili su se izbori 30. avgusta prošle godine. Prije toga, litije su unijele duh i dah slobode u ovo društvo. Put nam je, na neki način, već određen, ranije. Put pobjede. I zato se kaže da Novi pobjeđuje. Ali to moramo da dovedemo do uspjeha. A ko je garant, u ovom momentu, uspjeha? Čini mi se - oni koji su nesporno najodgovorniji politički subjekt na političkoj sceni Crne Gore, a to su Demokrate, pod vođstvom Alekse Bečića", rekao je Lazarević.

Zoran lazarević
Zoran lazarevićfoto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Lokalni izbori u Herceg Novom održaće se 9. maja.

Kako se može vidjeti na dostavljenim fotografijama tokom obilaska kršene su epidemiolopške mjere donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Mjerama su, između ostalog, zabranjena javna okupljanja, prisustvo i zadržavanje više od dva punoljetna lica na otvorenom javnom mjestu, nije poštovana socijalna distanca...

Bonus video: