DF odgovorio Demokratama: Zbog ranijih vremena pozivamo vas da ovo više ne radite

"Našim glasovima je za premijera izabran Zdravko Krivokapić.. Našim glasovima je Aleksa Bečić izabran za predsjednika Skupštine, našim glasovima je Stevan Katić izabran za predsjednika opštine Herceg Novi..."

12772 pregleda 47 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke
Foto: Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke

Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke, i Demokratski front demantovali su da stoje iza bilo kakvih napada na Demokratsku Crnu Goru.

Demokrate su optužila DF da stoji iza "prizemne i prljave kampanje" protiv njih u susret lokalnim izborima u Herceg Novom.

U reagovanju DF-a se navodi da su upravo oni "godinama meta najtežih napada medija".

"A posebno onih iza kojih je stajao bivši režim i razni sorošoidi iza kojih su se krile pojedine, konkretne stranke i ličnosti iz tih stranaka. Ali nikada DF nije palo na pamet da javno proziva te stranke za uređivačku politiku bilo kog medija iako smo imali više razloga nego što imaju kolege koje ovako lako optužuju druge. Naravno, svaki medij ima pravo na svoj stav i svoju uređivačku politiku, i mi kao političari smo dužni da to ispoštujemo i trpimo, koliko god nam se to ne dopadalo", navodi se u reagovanju.

Oni su napomenuli da su DF i Koalicija Za budućnost Crne Gore "pobijedili na izborima 30. avgusta".

"Našim glasovima je za premijera izabran Zdravko Krivokapić, koji je bio nosilac naše liste, a u HN on sada podržava neku drugu listu što je svakako njegov vlastiti izbor. Našim glasovima je Aleksa Bečić izabran za predsjednika Skupštine, našim glasovima je Stevan Katić izabran za predsjednika opštine Herceg Novi... Dakle, sve glasovima DF i SNP, dok sa druge strane niko iz DF i SNP nije izabran njihovim glasovima za bilo koju državnu funkciju. Čak je DF-u u ranijem sazivu oteto mjesto predsjednika skupštine Herceg Novi, iako nam je to mjesto po koalicionom ugovoru pripadalo", navodi se u reagovanju.

Iz DF-a su poručili Demokrata "da nemaju razloga da se ljute", te da za njih imaju "poseban osjećaj političke tolerancije".

"Mi neobično cijenimo činjenicu da su svi oni političku afirmaciju stekli u strankama koje danas čine koaliciju Za budućnost Herceg Novog i Boke. Neke je posebno privlačio program Socijalisticke narodne partije Crne Gore a neke poput Stevana Katića program Pokreta za promjene. Zbog tih ranijih vremena pozivamo vas da ovo više ne radite nego iskažite bar malo poštovanja prema strankama koje su toliko toga dobrog uradile za vas, i u vremenu dok ste bili njihovi članovi, a i kasnije kada ste osnovali vlastitu stranku. U konačnom, zbog naše nesebične i bratske podrške, vi Demokrate, kao i Zdravko Krivokapić tutnjite ulicama Herceg Novog blindiranim mercedesima, sa brojnim obezbjeđenjima i rotacionim svijetlima. Postali ste štićene i važne ličnosti, sve zajedno sa svakim članom vaših porodica, pa bar imajte malo poštovanja i prestanite da vrijeđate one koji vam ništa nisu loše već samo dobro uradili", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: