Evropski tim za Herceg Novi: Bolje ćemo organizovati VK Jadran, napravićemo igralište, teretanu na otvorenom...

"Organizovaćemo više međunarodnih takmičenja. Podržaćemo sportove na vodi i pripremiti strategiju daljeg razvoja sportske infrastrukture. Izgradnjom dječjih igrališta i sportskih poligona poboljšaćemo uslove za rekreativno bavljenje sportom"

4540 pregleda 13 komentar(a)
Evropski tim za Herceg Novi, Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Evropski tim za Herceg Novi, Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi saopštio je danasa da im je prioritet razvoj sporta i bolji uslovi za sportiste, te će kako tvrde bolje organizovati Vaterpolo klub (VK) Jadran.

"Evropski tim za Herceg Novi planira da u predstojećem četvorogodišnjem mandatu motiviše što više mladih da se bave sportom i poboljša uslove za razvoj sportskih disciplina po kojima je naš Novi prepoznatljiv. Zbog posebnog značaja koji ima za Novljane, pomoćićemo bolju organizaciju Vaterpolo kluba Jadran i raditi na stvaranju jasnih pretpostavki za njegovu održivost", navodi se u nepotpisanom saopštenju Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako su kazali, posebnom linijom podrške obezbijediće plaćanje članarina za sportske klubove za mlade.

"Putem javnog konkursa podržaćemo programe koje vode mladi. Zalagaćemo se da se što više mladih aktivno bavi sportom", poručuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Oni su dodali da je njihovim programom planiran čitav niz uređenja postojećih poligona za igru.

"U Đenovićima, u naselju Ivanica napravićemo igralište za djecu i teretanu na otvorenom. Uredićemo košarkaško igrališta Karača i postaviti specijalnu podlogu na terenu", najavljeno je iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Poručili su i da će započeti rekonstrukciju dvorane "Sportskog centra" i obezbijediti uslove za unapređenje trenažnog procesa.

"Organizovaćemo više međunarodnih takmičenja. Podržaćemo sportove na vodi i pripremiti strategiju daljeg razvoja sportske infrastrukture. Izgradnjom dječjih igrališta i sportskih poligona poboljšaćemo uslove za rekreativno bavljenje sportom", poručili su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Koalicija Evropski tim za Herceg Novi koju čine Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD) predala je 13. aprila izbornu listu Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) za lokalne izbore koji se u Herceg Novom održavaju 9. maja.

Bonus video: