"KOMUNALNO DA PREDUZME SVE NEOPHODNE MJERE"

URA Rožaje: Komunalno ne čisti snijegom zavijane puteve, vlast o građanima brine samo pred izbore

"Ono što je realnost jesu činjenice da su neodržavanjem seoskih putnih pravaca ugroženi mnogi životi, i dovedeni u fazi rizika, a što bi trebalo da zabrinjava kompletnu širu javnost u Rožajama”, ističu iz rožajske URE
2 komentar(a)
URA Rožaje, Foto: Građanski pokret URA
URA Rožaje, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 02.02.2019. 06:08h

Komunalno preduzeće ne čisti snijegom zavijane puteve, a gradska vlast o građanima brine samo pred izbore, saopšteno je danas iz  Građanskog pokreta URA Rožaje.

Oni su dodali da sniježne padavine, koje su ovih dana zadesile Rožaje, izazivaju određene poteškoće svim putnicima koji redovno putuju  na putnim pravcima od mjesnih zajednica prema gradu.

Navode i da je činjenično stanje da padavine i posljedice nijesu mnogo velike u odnosu na one koje nas očekuju u dolazećim mjesecima kada će biti potrebno mnogo više truda i rada DOO "Komnulano" Rožaje kako bi se sve uredno održavalo.

"Međutim iskustvo iz prethodnog perioda nas uči  a ujedno i plaši što  je neažurnost lokalne uprave odnosno preduzeća DOO Komunalno Rožaje na zabrinjavajućem nivou. Ovakvim neaktivnostima dovodi se u pitanje funkcionisanje građana Rožaja o kojem se samo brine kad je "izborna atmosfera" u toku. Ono što je realnost jesu činjenice  da su neodržavanjem seoskih putnih pravaca ugroženi mnogi životi, i dovedeni u fazi rizika, a što bi trebalo da zabrinjava kompletnu širu javnost u Rožajama”, ističu iz rožajske URE.

Oni apeluje na DOO "Komunalno" u Rožajama, da preduzme sve neophodne mjere za održavanje lokalnih seoskih puteva, a sve u cilju olakšanog funkcionisanja i u krajnjoj mjeri čuvanju ljudskih života.

"Sigurni smo da odgovorni organi nijesu svjesni opasnosti koja je zastupljena na lokalnim  putnim pravcima a pogotovo na putnom pravcu Rožaje-Plunce-Balotiće. O sigurnosti  njihove nesvjesnosti govore podaci i aktivnosti iz prošlog perioda, kada se dešavalo da se danima niko ne sjeti da ti putni pravci postoje, kako bi se na njima obezbijedilo normalno funkcionisanje a poznato nam je da DOO Komunalno raspolaže sa modernom mehanizacijom, za čišćenje i održavanje puteva", rekli su iz GP URA u Rožajama.

Oni tvrde da su građani Rožaja svjedoci da  odgovorni uposlenici više vremena provode na društvenim mrežama dičeći se svojom poslovnom sposobnošću koja je u realnom stanju jednaka nuli,  nego što bi trebali provoditi na terenu za koji snose odgovornost i zašta su plaćeni.

Dodaju i da što se tiče budžeta za pojedine putne pravce, on nikada nije bio dostavljen javnosti na uvid.

"Ukoliko ne postoji razumijevanje kod Vas za ažurnost, relano bi bilo da čelni ljudi i ako su nepotistički raspoloženi, podnesu ostavke a ustupe radna mjesta sposobnim akademskim građanima koji se nalaze na Birou za zapošljavanje, a koji su ujedno sposobni organizovati i odgovorno  obezbijediti zdravo i normalno funkcionisanje za naše građane.  Takođe bitno je pomenuti i da su Rožajcima poznati apeli od prošle godine određenih NVO organizacija, u cilju čuvanja ljudskih života usljed lošeg održavanja seoskih puteva", saopšteno je iz GP URA u Rožajama.

Iz te partije zahtijevaju na odgovornost i profesionalnost  odgovornih gradskih preduzeća ili da u suprotnom podnesu ostavke.