SD: Abazović, potpredsjednik Vlade, preko medija traži od predsjednika Vlade da mu pokaže ugovor sa SPC

"Da stvar bude gora, Abazović je sam nedavno rekao da će ugovor biti
javan, jer će se prvo o njemu raspravljati na Komisiji za politički
sistem kojom on predsjedava, pa na Vladi čiji je on član, a očekujemo i
da Ugovor, kao međunarodni, bude poslat Skupštini na potvrđivanje, baš
kao što je urađeno i sa Katoličkom crkvom"

10674 pregleda 19 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Nije prošao ni dan od najnovijeg skandala koji je napravio potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović otvorenim pritiscima na sudstvo i tužilaštvo koji je struka osudila, a on i URA se javljaju sa novim skandalom: Abazović, kao potpredsjednik jedne vlade, preko medija traži, da ne kažemo moli predsjednika te iste vlade da pokaže njemu i građanima ugovor sa SPC (Srpska pravoslavna crkva) koji će u njihovo ime da bude potpisan, saopšteno je danas iz Socijaldemokrata (SD).

Oni su reagovali na saopštenje GP URA u kojem ta partija poziva predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da objelodani temeljni ugovor sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom (MCP) prije potpisivanja i tako pokaže diskontinuitet od prethodne vlasti.

"Da stvar bude gora, Abazović je sam nedavno rekao da će ugovor biti javan, jer će se prvo o njemu raspravljati na Komisiji za politički sistem kojom on predsjedava, pa na Vladi čiji je on član, a očekujemo i da Ugovor, kao međunarodni, bude poslat Skupštini na potvrđivanje, baš kao što je urađeno i sa Katoličkom crkvom. Ako sve ovo izostane, a to bi zaista bio skandal, bilo bi potpuno nevjerovatno da Abazović nastavi da toleriše takvo ponižavanje građana, ali i sopstvene funkcije", ističe se u saopštenju SD.

Iz te partije su dodali da Abazović zato ne treba da nameće autoritet tamo gdje ni slučajno ne bi smio - sudovima, a da ga tamo gdje mu je to posao - u Vladi, niko ni o čemu ne obavještava.

"I na kraju, neka u obraćanjima stvari slobodno naziva pravim imenom: nije ovo nikakav ugovor sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom (MCP) nego sa SPC - vjerskom zajednicom sa sjedištem na teritoriji druge države", zaključuje se u saopštenju SD.

Bonus video: