Darmanović na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a

"Učešće na sastanku biće prilika za brojne bilateralne susrete sa ministrima vanjskih poslova članica NATO-a i zvaničnicima Alijanse", kaže se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova
52 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2017. 15:03h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovaće na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a koji će naredna dva dana biti održan u Briselu.

Crna Gora će prvi put, nakon što je postala članica NATO-a 5. juna, učestvovati na sastanku Alijanse u ovom formatu u svojstvu članice.

Ministri će diskutovati o najaktuelnijim i najvažnijim temama za evroatlantsku bezbjednost.

"Učešće na sastanku biće prilika za brojne bilateralne susrete sa ministrima vanjskih poslova članica NATO-a i zvaničnicima Alijanse", kaže se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Najavljeno je da će Darmanović prisustvovati ceremoniji obilježavanja 50 godina od usvajanja Harmelovog izvještaja, dokumenta NATO-a iz 1967. kojim je uspostavljen koncept odbrane i odvraćanja.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je danas, na konferenciji za novinare, da će na sastanku biti raspravljano o saradnji Evropske unije (EU) i Alijanse i o bezbjednosnim snagama EU.

On je rekao da će se razgovarati i o NATO politici otvorenih vrata.

"Kako je nedavno pristupanje Crne Gore pokazalo, sve države koje ispune kriterijume imaju šansu da postanu članice NATO“, poručio je Stoltenberg.

Bonus video: