DPS Bar: Masovnim partijskim zapošljavanjima Demokrate pogazile sve što su govorili iz opozicije

"Njihovo učešće u aktuelnoj vlasti i podrška ovoj Vladi debelo su naplaćeni, onim što ih jedino zanima, a to je lični interes", poručili su iz ovog odbora

6659 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
DPS Bar, Foto: DPS
DPS Bar, Foto: DPS

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Bar Dragan Tufegdžić, koji je imenovan za novog direktora Pošte Crne Gore, najnoviji je primjer partijskog zapošljavanja i uhljebljivanja kadrova ove partije, poručili su iz barskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Oni su kazali da se Demokrate sada slobodno mogu pohvaliti da su svojim "megalomanskim grabljenjem za funkcionerska mjesta po dubini, u odnosu na ostale partije parlamentarne većine, uspjele zauzeti čeonu poziciju po partijskom profiterstvu."

"Njihovo učešće u aktuelnoj vlasti i podrška ovoj Vladi debelo su naplaćeni, onim što ih jedino zanima, a to je lični interes. Sve ovo predstavlja svojevrsni paradoks i licemjerje ako se prisjetimo oštrih izjava i kritičnog stava koji su funkcioneri ove partije na temu partijskog zapošljavanja zastupali kao tadašnji opozicionari", kazali su iz barskog DPS-a.

Dodaju da je opšta borba protivzakonite podjele funkcija po dubini predstavnicima partija i koalicionih partnera odnijela primat u odnosu na zvanična samo deklarativna zalaganja koja su iznosili pred građane, a koja su dolaskom na vlast pogazili.

"Osim toga jedna od platformi na koju je građena ova koalicija sa državnog nivoa i čuvena mantra o “ekspertima“, u ovakvoj dubinskoj partijskoj “podjeli plijena“ postala je izlizana priča koju bi svi njeni akteri kolektivno rado ostavili zaboravu. Nego, takva politika i ne čudi kada su Demokrate u pitanju jer po sličnom sistemu su razni njima "podobni" dobijali mjesta i u opštinama u kojima su formirali koalicionu vlast", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: