Evropski tim za Herceg Novi: Samo promjene mogu unaprijediti turističku privredu i kulturne sadržaje grada

Prethodna vlast je malo uradila kada je u pitanju poboljašnje turističkog i ugostiteljskog sektora, smatra kandidatkinja za odbornicu Jelena Dabović

7355 pregleda 4 komentar(a)
Dabović i Vuković, Foto: DPS
Dabović i Vuković, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) je zaslužna što je Herceg Novi dobio vrijedne turističke lokacije projekte poput Portonovi i nekoliko drugih hotela sa četiri ili pet zvjezdica, što je znatno uticalo na rast prihoda od turizma, smatra kandidatkinja za odbornicu Jelena Dabović.

Iz ove koalicije su kazali da imaju jasnu viziju razvoja turističkog sektora i kulturne politike, a u tim oblastima su, smatraju, neophodne suštinske promjene kako bi Novi postao moderan evropski grad.

Dabović je navela da je prethodna vlast malo uradila kada je u pitanju poboljašnje turističkog i ugostiteljskog sektora.

"Evropski tim u Herceg Novom ima plan kako bi uradio iskorak u tom sektoru. Identifikovaćemo i pokrenućemo sve do sada nerealizovane turističke potencijale Herceg Novog. Takođe, oživjećemo kulturu gdje joj je mjesto", poručila je ona.

Prema njenim riječima, budući razvoj turističke privrede biće zasnovan i na većem korišćenju i uvezivanju sa modernim IT rješenjima.

Kandidat za odbornika Nikola Vuković najavio je da će aktuelna vlast raditi na unaprijeđenju infrastrukture, a kao konkretne projekte, između ostalog, je naveo zamjenu stare ulične rasvjete sa novom led rasvjetom i obnovu starih fasada u užem gradskom jezgru.

"Mislim da bi trebalo uraditi stepenice od Herceg Stjepana do Belavista pored Parohijskog doma do Južnog ulaza Kanli Kule. Takođe, neophodno je da funkcionalno povežemo Citadelu, Kanli Kulu i Španjolu", kazao je on.

Bonus video: