zajednički će raditi na tome da se riješe nagomilani problemi

Mikijelj: Uprava JP "Morsko dobro" nije bila spremna da sasluša građane Herceg Novog

DIrektor JP "Morsko dobro" je kazao da je obećao nosicu liste Za budućnost Herceg Novog i Boke Ivanu Otoviću da će se saradnja između tog preduzeća i lokalne samouprave u narednom periodu u značajnoj mjeri promijeniti

5291 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Za budućnost Herceg Novog i Boke
Foto: Za budućnost Herceg Novog i Boke

Saradnja između lokalne samouprave i "Morskog dobra" u prethodnom periodu nije bila na zadovoljavajućem nivou, a uprava JP "Morsko dobro" nije bila spremna da sasluša građane Herceg Novog i na osnovu njihovih zahtjeva realizuje kapitalne projekte koji bi unaprijedili kvalitet života, kazao je direktor tog preduzeća Mladen Mikijelj.

On je u razgovoru sa odbornicima koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke i mještanima mjesne zajednice Topla kazao da će zajednički raditi na tome da se riješe nagomilani problemi na ovom području.

Takođe je kazao da je obećao nosicu liste Za budućnost Herceg Novog i Boke Ivanu Otoviću da će se ta saradnja u narednom periodu u značajnoj mjeri promijeniti.

Istakao je da "što se tiče i Tople i čitave hercegnovske rivijere promijeniće se nabolje odnos Morskog dobra".

"Moj stav je da ono što je rađeno u prethodnom periodu, kada su pojedinci iz Budve donosili odluke za kompletnu rivijeru, mora se promijeniti. Želja nam je da kroz saradnju sa lokalnom samoupravom i mjesnim zajednicama dolazimo do rešenja koja će biti adekvatna i koja će trasirati put daljoj saradnji. Što se tiče konkretnih kapitalnih projekata, definitivno da ćemo u narednom periodu raditi sve kako bismo poboljšali plažne kapacitete i učinili sve da nemamo ovakvo stanje na lokalitetima koji su jako važni kako za građane Tople, tako i za građane Herceg Novog. Plan je da izvršimo kompletnu reviziju svih dugoročnih ugovora. Sve ono što nije uloženo u prostor a bilo je predviđeno ugovorenim obavezama ćemo u narednom periodu problematizovati i da u kraćem periodu kroz saradnju sa lokalnom samoupravom dođemo do projektnih zadataka i rješenja koji će poboljšati plažne kapacitete", rekao je Mikijelj.

O problemima mjesne zajednice Topla sa Mikijeljem je razgovarao kandidat za odbornika koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke sa područja Tople, Nebojša Vasović.

On je istakao da je prethodno rukovodstvo JP "Morsko dobro" imalo "maćehinski odnos prema Toploj"

"Nekoliko puta smo ih kontaktirali, međutim, evo i prethodni direktor Jelušić nije imao sluha da dođe na Toplu da se vidi sa nama. Konkretno mislim na kultnu plažu koja se zove "Topla", ispod hotela koji drže Mađari. Očekujemo od novog rukovodstva Morskog da ponudi konkretna rješenja za našu mjesnu zajednicu'', kazao je Vasović.

Preporučujemo za Vas