Rmandić, "Crno na bijelo – Može Bokeški": Unaprijediti turizam u Herceg Novom

Ističe da je obaveza nove lokalne uprave u Herceg Novom, u kojoj će, ubijeđen je, lista “Crno na bijelo – Može Bokeški” aktivno učestvovati, da kvalitetnim odabirom ideja i stvaranjem boljeg poslovnog ambijenta mladim ljudima omogući ostanak i napredak u svom gradu

2896 pregleda 2 komentar(a)
Rmandić, Foto: URA
Rmandić, Foto: URA

Herceg Novi, grad koji se nalazi na tromeđi država i graniči Crnu Goru sa Evropskom unijom ima nebrojane mogućnosti za razvoj turizma, kazao je danas Vuko Rmandić, član Saveza građana CIVIS i kandidat za odbornika sa liste “Crno na bijelo – Može bokeški”.

On smatra da regionalno povezivanje na relaciji Herceg Novi - Dubrovnik - Trebinje može dati nemjerljive benefite svim uključenim stranama a posebno u turizmu.

On je naglasio da Herceg Novi kao turistički i sigurno najljepši grad crnogorskog primorja zaslužuje više ulaganja u turizam, kao jednu od pokretačkih osovina cjelokupne privrede na državnom nivou.

“Gledajući dalje i šire Herceg Novi se nalazi na raskrsnici tri međunarodna aerodroma, u srcu Evrope što daje mnogo potencijala u oblasti turizma. Uzimajući u obzir tradiciju grada, koji se pokazao i dokazao unutar oblasti obrazovanja pojedinih specijalizovanih vještina, on se može dodatno razvijati kao zdravstveni, kongresni i obrazovni centar”, kazao je Rmandić.

Ističe da su potencijali Herceg Novog nemjerljivi a ima ih u oblasti ljetnjeg, zimskog i zdravstvenog turizma, unutar visokobrendiranog hotelskog smještaja uz rastuće potrebe luksuznih plovećih hotela i velikih super jahti.

Dodaje da su tu potencijal nautičkog turizma sa pripadajućim i već izgrađenim marinama i neophodnim servisom usluga koje "svojom dopunom treba da omoguće i zimski boravak ovih plovila u našim vodama; potencijal razvoja novog, modernog i ekološki prihvatljivog remonta brodova i jahti i mnogi drugi"

Naglašava i da je iseljavanje stanovništva, odnosno migracija iz manjih u veće sredine, problem koga nije pošteđen ni Herceg Novi.

“Veliki gradovi nude i veće mogućnosti ali se svi zajedno moramo potruditi da mladi ljudi i u malim sredinama imaju razloga da ostanu i budu zadovoljni. Obzirom da više nema velikih firmi u Novome kao što su bile Jadransko brodogradilište, Prvoborac, HTP Boka i dr. smatramo da mladim ljudima treba omogućiti lakše samozapošljavanje i pokretanje malih i srednjih biznisa, naročito u oblasti turizma”, dodaje Rmandić.

Ističe da je obaveza nove lokalne uprave u Herceg Novom, u kojoj će, ubijeđen je, lista “Crno na bijelo – Može Bokeški” aktivno učestvovati, da kvalitetnim odabirom ideja i stvaranjem boljeg poslovnog ambijenta mladim ljudima omogući ostanak i napredak u svom gradu.

“A nepresušan resurs za tako nešto svakako jeste dalji razvoj turizma u gradu”, zaključuje Rmandić.

Bonus video: