Bečić pohvalio rad Opštine Kotor

Jokićupoznao predsjednika Skupštine sa inicijativom upućenom Vladi da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status grada

1844 pregleda 26 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić pohvalio je rad Opštine Kotor na stabilizaciji finansijskog stanja, kao i proaktivno i uporno djelovanje na poboljšanju uslova za predstojeću turističku sezonu.

Bečić se sastao sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem i predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem.

Jokić je, kako je saopšteno iz parlamenta, upoznao predsjednika Skupštine sa problemima lokalne samouprave, kao i sa inicijativom upućenom Vladi da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status grada.

„U inicijativi tražimo od Vlade da Kotoru zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora“ – kazao je Jokić.

Upoznao je Bečića sa formiranjem punktova za vakcinaciju, te sa konstantnim informisanjem građana o neophodnosti poštovanja mjera za suzbijanje koronavirusa, kako bi se trend smanjenja broja oboljelih nastavio i u narednom periodu.

Jokić se osvrnuo i na saradnju Kotora sa Dubrovnikom, kao i potencijalnom saradnjom sa drugim mediteranskim gradovima, u cilju postizanja uslova za kontinuirani održivi turizam.

Bonus video: