LP: Leposavić u ostavci a predlaže Zakone mimo Ustava

"Naime, Leposavić koji je tobože u procesu razrješenje na prijedlog predsjednika Vlade koji je upućen Skupštini, bez ikakve smetnje nastavlja da kroji politiku Vlade i potvrđuje da su njegovi šovinistički stavovi zapravo zvanična politika Vlade Zdravka Krivokapića"

3364 pregleda 19 komentar(a)
LP, Foto: Liberalna partija
LP, Foto: Liberalna partija

Ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je navodno uputio u skupštinsku proceduru Prijedlog izmjena Zakona o Sudskom savjetu, sudijama i sudovima. Ovo je još jedno čudo u Skupštini pod vlašću nove parlamentarne većine, neviđeno u civilzovanom svijetu, navodi se u saopštenju Liberalne partije.

"Naime, Leposavić koji je tobože u procesu razrješenje na prijedlog predsjednika Vlade koji je upućen Skupštini, bez ikakve smetnje nastavlja da kroji politiku Vlade i potvrđuje da su njegovi šovinistički stavovi zapravo zvanična politika Vlade Zdravka Krivokapića", istakli su.

Iz LP navode da je takvo poniženje i države i javnosti sramotno.

Dodaju da Leposavić očigledno mnogo "ne haje za to".

Prema njihovim riječima, ostaje nejasno kako je uopšte moguće da je ministar Leposavić predložio "neki" Zakon Skupštini kada on kako dalje navode kao ministar nema nikakvo pravo na to, shodno jasnoj odredbi Ustava.

"U članu 93 Ustava koji propisuje predlaganje zakona i drugih akata Skupštini, jasno se navodi da iste može u proceduru uputiti isključivo Vlada ili poslanik, a ne nikako pojedinačni ministar. Ili je možda Leposavić otjelotvorenje ove Vlade pa je uzeo sebi za pravo da djeluje i mimo ustava", kazali su iz LP.

Oni su istakli da ih nakon skandala sa "tobožnim razrješenjem ovog ministra", više ništa ne može iznenaditi od takve "družine".

Bonus video: