Dabović: Herceg Novom trebaju korjenite promjene, povećaćemo životni standard i kvalitet života

"Propuštena je prilika da se od Herceg Novog stvori turistička destinacija poznata širom Evrope. Privlačenje domaćih i stranih investitora koji bi investirali u infrastrukturu, stvarajući nove mogućnosti za zapošljavanje i time poboljšavajući kvalitet života u gradu mora biti prioritet", ocijenio je Dabović

4260 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Otvaranje novih radnih mjesta, zapošljavanje, poboljšanje životnog standarda i kvaliteta života, kao i privlačenje domaćih i stranih investicija, prioritet je programa koji građanima nudi Evropski tim za Herceg Novi, saopštio je nosilac liste Predrag Dabović.

On je podsjetio da je Herceg Novi bila opština koja je bila jedna od najpopularnijih na jadranskoj obali, ali da sada zaostaje za ostalim gradovima.

"Sve što grad radi za svoje građane mora raditi bolje i posvećenije. Od parking mjesta i mogućnosti zapošljavanja do stvaranja grada turističkom destinacijom kakva je bila prije - Herceg Novom trebaju korijenite promjene", poručio je Dabović.

Prema njegovim riječima, način na koji sadašnja administracija vodi Herceg Novi je priča o propuštenim prilikama.

"Propuštena je prilika da se od Herceg Novog stvori turistička destinacija poznata širom Evrope. Privlačenje domaćih i stranih investitora koji bi investirali u infrastrukturu, stvarajući nove mogućnosti za zapošljavanje i time poboljšavajući kvalitet života u gradu mora biti prioritet", ocijenio je Dabović.

On je dodao da je aktuelna vlast Herceg Novi pretvorila u grad ispod prosjeka, ne koristeći sve ono što ima da ponudi.

"Zbog toga je i kreiran Evropski tim za Herceg Novi - jer vjerujemo u korjenite promjene! Želimo moderan i evropski grad, a ovo je jedini put napretka, ovo su promjene za bolji Novi", kazao je Dabović.

On je naveo da čvrsto vjeruje da će ostvarenjem ovakve vizije snažno doprinijeti većem društvenom prosperitetu Herceg Novog koji će karakterisati veća socijalna kohezija i jednakost šansi.

"Zadovoljenjem potreba sadašnjih, nećemo ugroziti buduće generacije, već ostvariti kvalitetniju promociju međugeneracijske pravičnosti i saradnje. Podržaćemo kulturni prosperitet Novog u čijoj osnovi je pravo svih građana da slave svoje raznoliko kulturno nasljeđe", saopštio je on.

Evropski tim za Herceg Novi, kako je najavio, radiće na kreiranju ekonomskog napretka zasnovanog na održivoj ekonomiji i većoj produktivnosti.

"Naša ekonomija treba da poveća životni standard građana i omogući im da vode srećan i zdrav život. Ostvarićemo ekološki prosperitet utemeljen u očuvanju prirodnih resursa, ekosistema i biodiverziteta na principima održivosti", objasnio je nosilac liste.

Prema njegovim riječima, Evropski tim za Herceg Novi ne gleda samo na period od četiri godine, već podižemo vremenski horizont dalje.

"Zajedno sa građanima Herceg Novog gledamo naprijed u narednih 10 do 20 godina. Znamo da se koncept pametnog grada ne može ostvariti brzo, ali moramo početi danas kako bi za četiri godine bili bliži cilju i imali bolji kvalitet života. Započinjanje realizacije ove vizije biće naš prioritet. Istovremeno, u period između izbora ostaćemo fokusirani na konkretne aktivnosti i mjerljive rezultate, kako bi građani mogli pratiti naš rad", rekao je Dabović.

Zbog svega ovoga, zaključio je Dabović, na narednim izborima 9. maja, birači trebaju da podrže Evropski tim i promjene za bolji Novi!

Bonus video: