SD traži da se sa Vukovićem odmah raskine ugovor, pozdravili smjenu Đačić

Kada je sporni profil Đačić otvoren na Tviteru ministar prosvjete je bio funkcioner Socijaldemokrata Damir Šehović

1799 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta treba odmah da raskine ugovor sa Vladimirom Vukovićem kojeg su angažovali kao konsultanta, saopšteno je iz Socijaldemokrata Crne Gore.

Kako su naveli "ovakvi ljudi urušavaju ugled ministarstva i države uopšte".

"Mislili smo da nema većeg dna od onoga što smo u noći dočeka sportiste Petra Liješevića čuli da izgovara neko ko je angažovan da radi u ministarstvu koje u svom nazivu ima sport i kulturu, ali nam je reakcija Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta pokazala da od tog dna postoji još dublje. Zapanjujuća je količina licemjerja, bezobrazluka i nekorektnosti kojima obiluje navedeno saopštenje. Ako je neko očekivao da će bar neko iole ozbiljan u tom ministarstvu zastati i reći: “Pa ljudi, ovo stvarno nema smisla i ne može ovako”, grdno se prevario. Ministarstvo je, objavljenim saopštenjem, gotovo podržalo stavove eksternog konsultanta Vuković, još mu se na kraju, ironično, zahvaljujući što je “omogućio novinaru da snimi intervju"", navodi se u saopštenju.

Iz SD-a dodaju i da je neistina da Vukovća, kao nekog ko nije stalno zaposlen u ministarstvu, ne mogu sankcionisati.

"Da ipak nije sve tako crno govori informacija koju smo jutros saznali iz medija, a to je da je direktorica OŠ "Ristan Pavlović" u Pljevljima, Bojana Đačić, smijenjena brže nego što je izabrana. Izgleda je, ipak, ostao neko normalan u tom ministarstvu da, makar na gadosti ovih razmjera kao što je to u slučaju Đačić, adekvatno reaguje. Naravno, ostaje pitanje da li je osobi koja javno iznosi stavove kakve smo mogli da vidimo da iznosi Bojana Đačić uopšte mjesto u bilo kojoj školi", navodi se u saopštenju SD-a.

Ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Vesna Bratić smijenila je Đačić sa mjesta vršiteljke dužnosti direktorice OŠ "Ristan Pavlović" u Pljevljima.

Iz Ministarstva su "Vijestima" su nezvanično kazali da je Đačić smijenjena zbog "aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor".

Đačić je navodno autorka više problematičnih objava na društvenoj mreži Tviter.

Đačić je negirala povezanost sa Tviter profilom @crnogorka__.

“Vijestima” je kazala da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi. Sporni profil otvoren je u martu prošle godine, a prvi tvit objavljen je 24. marta, na godišnjicu NATO bombardovanja.

Đačić je 11 godina kao učiteljica radila u područnom odjeljenju OŠ "Jakub Kubur", u pljevaljskom selu Boljanići.

Đačić je negirala povezanost sa Tviter profilom @crnogorka__. “Vijestima” je kazala da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi. Sporni profil otvoren je u martu prošle godine, a prvi tvit objavljen je 24. marta 2020. godine, na godišnjicu NATO bombardovanja.

Kada je sporni profil na Tviteru otvoren ministar prosvjete je bio funkcioner Socijaldemokrata Damir Šehović.

Bonus video: