odluka ministarstva

Đačić smijenjena sa mjesta v.d. direktorice škole

Iz Ministarstva su "Vijestima" nezvanično kazali da je Đačić smijenjena zbog "aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor"

54097 pregleda 280 reakcija 247 komentar(a)
Đačić, Foto: Privatna arhiva
Đačić, Foto: Privatna arhiva

Ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Vesna Bratić smijenila je Bojanu Đačić, vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škole "Ristan Pavlović" u Pljevljima, samo dva dana nakon što je imenovala na tu dužnost.

Za novog vršioca dužnosti postavljen je Vojislav Vojo Kasalica, koji dugo radi kao profesor istorije u toj obrazovnoj ustanovi.

Iz Ministarstva su "Vijestima" su nezvanično kazali da je Đačić smijenjena zbog "aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor".

Đačić je navodno autorka više problematičnih objava na društvenoj mreži Tviter, među kojima i “nepodnošljiva mi je i sama pomisao da Srpkinja ode za Hrvata ili Muslimana. Tu pomirenja nema”.

Đačić je negirala povezanost sa Tviter profilom @crnogorka__. “Vijestima” je kazala da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi. Sporni profil otvoren je u martu prošle godine, a prvi tvit objavljen je 24. marta, na godišnjicu NATO bombardovanja.

Na komentar da se na profilu pojavljuju i njene fotografije i pitanje zbog čega nije ranije reagovala ako je profil eventualno lažan, ona je rekla da je sporni nalog prvi put vidjela sinoć.

Na pitanje redakcije da potvrdi da li je njen Instagram profil na kojem je njena fotografija na kojoj, pored ostalog, na glavi nosi šajkaču sa kokardom, kao i koji su njeni motivi da se tako fotografiše, Đačić nije odgovorila.

Kazala je “Vijestima” da je 11 godina kao učiteljica radila u područnom odjeljenju OŠ “Jakub Kubur”, u Boljanićima.

Povezani članci

28. April 2021.

Profil je "tuđi", a čija je kokarda?

Preporučujemo za Vas