Pravi Novi: Poboljšati socijalnu politiku, Dnevne centre bolje iskoristiti

Zarić poručio da kadrovi sa njihove liste, iz oblasti socijalne politike, imaju program i rješenje za brigu o djeci

4818 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Pravi Novi
Foto: Pravi Novi

Činjenica da Opština Herceg Novi jedina u državi ima privilegiju da na njenoj teritoriji funkcionišu dva Dnevna centra za djecu sa smetnjama u razvoju, nije iskorištena na adekvatan način, jer ne postoji koordinacija i saradnja ove dvije ustanove, kazala je Marela Savić, kandidatkinja za odbornicu sa liste “Pravi Novi -Sloboda u Našim rukama”.

Savić je istakla da Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju koji finkcioniše u JU Dječji dom “Mladost” Bijela, čiji je kapacitet 15 mjesta, prima djecu uzrasta od 6 do 18 godina, te da bi ova ustanova, čiji je osnivač lokalna uprava, mogla da bude namjenjena i za mlade, uzrasta od 18 do 27 godina.

"Ukoliko bi ovakvo rješenje bilo prihvaćeno, u novom objektu, koji je za potrebe ove ustanove izgrađen u Sutorini, mogao bi da funkcioniše i poseban dnevni boravak za osobe sa smetnjama u razvoju starije od 27 godina. Na ovaj način pomogli bi velikom broju porodica”. zaključila je Savić.

Nosilac liste Milan Zarić poručio je da kadrovi sa njihove liste, iz oblasti socijalne politike, imaju program i rješenje za brigu o djeci.

“Provjereni kadrovi liste “Pravi Novi -Sloboda u našim rukama” iz oblasti socijalne politike, na bazi postojećih resursa i sagledavanja problema, imaju program i rješenje za brigu o djeci, samohranim roditeljima, brigu o penzionerima, starim i nemoćnim i poboljšanju ukupne socijalne slike Herceg Novog”, zaključio je Zarić.

Bonus video: