Bajčeta: Ravnomjerno ćemo ulagati u sve mjesne zajednice u Novom, građani moraju da se pitaju

Ocijenio je da u kapitalnom budžetu mora da se nađe mnogo više sredstava za ulaganja u konkretne projekte - putnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, vodovodnu i sekundarnu kanalizacionu mrežu

3598 pregleda 112 reakcija 23 komentar(a)
Bajčeta, Foto: Printscreen
Bajčeta, Foto: Printscreen

Građani moraju da se pitaju o razvoju svog mjesta i da sami odlučuju šta su im prioriteti, kazao je Željko Bajčeta, kandidat za odbornika koalicije "Za budućnost Herceg Novog i Boke".

On je istakao da mjesne zajednice, kao jako bitan segment lokalne samouprave, veoma su važne za njeno funkcionisanje, predstavljaju sponu između građana i nadležnih organa i raspolažu preciznim, bitnim i blagovremenim informacijama.

"Često su od ključne važnosti za uspjeh u radu lokalne samouprave. Posebnu pažnju u narednom mandatu posvetićemo upravo mjesnim zajednicama. Građani moraju da se pitaju o razvoju svog mjesta i da sami odlučuju šta su im prioriteti. Ovo ćemo postići proaktivnim pristupom i saradnjom sa mjesnim zajednicama kroz brojne segmente rada i na mnogo većem nivou", rekao je Bajčeta.

Ocijenio je da u kapitalnom budžetu mora da se nađe mnogo više sredstava za ulaganja u konkretne projekte - putnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, vodovodnu i sekundarnu kanalizacionu mrežu.

"Već smo pokrenuli izgradnju puteva u prigradskim mjesnim zajednicama i obezbijedili sredstva od preko pola miliona evra. Isto tako, prioritet će nam biti obezbjeđenje vodosnabdijevanja seoskih mjesnih zajednica. Tu prije svega moramo pomenuti Sušćepan, Trebesin i Kameno, za koje investicije smo takođe obezbijedili sredstva. Ravnomjerno ćemo ulagati u sve mjesne zajednice jer samo tako ostvarujemo zajedničke potrebe i interese svih naših građana. Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke je potekla iz naroda i zbog naroda Novi mora bolje", zaključio je Bajčeta.

Bonus video: