Evropski tim za Herceg Novi: Aplikacijom “Love Herceg Novi” poboljšaćemo turističku promociju i povećati broj noćenja

"Naša komunikacija sa građanima uvijek će biti dvosmjerna, kako bi zajedno uticali na razvojne planove grada"

4806 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi obećao je da će u saradnji sa Turističkom organizacijom i drugim institucijama, povećati broj događaja i time omogućiti veći broj noćenja u Herceg Novom.

"Izradićemo aplikaciju "Love Herceg Novi" sa vodičima za smještaj, ugostiteljstvo, izlaske, kulturnu baštinu... i promovisati aktivni turizam. Podržaćemo proširenje avanturističkog parka na Orjenu novim sadržajima kako bi bio prilagođen svim uzrastima. Izgradićemo dva planinarska doma", najavljuju iz te koalicione liste.

Evropski tim za Herceg Novi navodi i da će identifikovati i pokrenuti sve raspoložive turističke potencijale, ali i da će oživjeti i vratiti kulturu na mjesto koje joj pripada kreiranjem aplikacija na mobilnim uređajima koji će biti povezani sa gradskom upravom.

"Razvićemo posebne programe za usvajanje kreativnih i inovativnih rješenja. Naša komunikacija sa građanima uvijek će biti dvosmjerna, kako bi zajedno uticali na razvojne planove grada. Identifikovaćemo sve partnere koje zanima realizacija vizije izgradnje turističkog i kulturnog centra, pametnog i modernog grada, i utvrditi model koji integriše građane, privatni sektor i opštinske institucije", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je vizija Evropskog tima za Herceg Novi, grad jednakih šansi za sve koji će koristiti nove tehnologije i rješenja u cilju postizanja inkluzivnog, održivog urbanog razvoja, za ljude, privredu i životnu sredinu.

"Mislimo na inovativna rješenja koja će pomoći građanima da žive zdravije, kvalitetnije i udobnije. Mislimo na bolju povezanost urbanog i ruralnog dijela Novog" kazali su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Bonus video: