Evropski tim za HN: Privrednicima koji zaposle više od deset radnika da bude umanjen porez na nepokretnost

Dabović je dodao da je tehnologija u osnovi trenutne industrijske revolucije i predstavlja alat za upravljanje i organizaciju grada na način koji uključuje veće angažovanje građana u procesu donošenja odluka, ali i posvećenost osjetljivim kategorijama

5545 pregleda 10 komentar(a)
Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi unaprijediće ukupni poslovni ambijent u našem gradu i učinićemo ga atraktivnim za domaće i strane investitore, saopštio je nosilac liste Predrag Dabović.

On smatra da će na taj način stvoriti uslove za dalje jačanje preduzetništva i preduzetničke kulture.

"Kreiraćemo sistem podsticaja mladim preduzetnicima, kako bi doprinijeli rješavanju nezaposlenosti mladih", dodao je.

Prema njegovim riječima, novo zapošljavanje biće mjera našeg odnosa prema lokalnoj ekonomiji.

"Smanjićemo naknade za pristup putevima, komunalne takse i naknade svima koji zaposle više od 5 novih radnika tokom cijele godine, a svima koji zaposle više od 10 radnika umanjićemo porez na nepokretnost", najavio je Dabović.

On je kazao da će Evropski tim za Herceg Novi intenzivno sarađivati sa investitorima koji su započeli svoje projekte na prostoru opštine, kako bi što prije stvorili uslove za novo zapošljavanje.

"Podržaćemo uvođenje međunarodnih standarda u poslovanju. Namjera nam je da privučemo sve koji žele da stvaraju novu vrijednost i doprinose povećanju bogatstva Herceg Novog", poručio je Dabović.

On je dodao da je tehnologija u osnovi trenutne industrijske revolucije i predstavlja alat za upravljanje i organizaciju grada na način koji uključuje veće angažovanje građana u procesu donošenja odluka, ali i posvećenost osjetljivim kategorijama.

"Upravo tehnologija igra ključnu ulogu u preispitivanju načina na koji ćemo organizovati naš grad. Ali, tehnologija nije cilj sam po sebi, već sredstvo koje nam pomaže da donosimo bolje odluke kako bi gradili otvoreniji, transparentniji i participativni urbani sistem", naveo je Dabović.

Nosilac liste Evropskog tima za Herceg Novi pozvao je birače da 9. maja zaokruže broj 2, jer će to donijeti prijeko potrebne promjene koje će doprinijeti da Herceg Novi bude bolji.