SDP: Rakočeviću, patriotizam DPS-a najbolje je oslikao Svetozar Marović

"Nama rublje pominjete vi koji ste oglodali sa ruskim tajkunima Crnu Goru, vi čiji je idejni vođa i drugi čovjek partije priznao da je ukrao od ovog naroda 100 miliona eura"
76 pregleda 12 komentar(a)
Emir Hadžimušović, Foto: SDP
Emir Hadžimušović, Foto: SDP
Ažurirano: 03.12.2017. 11:37h

Socijaldemokratska partija poručila je poslaniku DPS-a Nikoli Rakočeviću da im ne priča o patriotizmu, jer je patriotizam DPS-a najbolje "ilustrovao Svetozar Marović".

Predsjednik Foruma mladih SDP Emir Hadžimušović kazao je da Rakočević nema pravo da SDP-u priča o "dostojanstvu i ljubavi prema Crnoj Gori".

"Vi i mi poslaniče Rakočeviću nijesmo iz iste Crne Gore. Vaša je Crna Gora Svetozara Marovića, vaša je Crna Gora pohare i krađe, vaša je Crna Gora kriminalnih bandi sa kojima kradete izbore, vaša je Crna Gora korupcije i organizovanog kriminala. I vi ste patriote takve Crne Gore. Vi koji ste 4 države, 3 nacije i ideologije promijenili i izdali samo da bi bili vlast. Nama rublje pominjete vi koji ste oglodali sa ruskim tajkunima Crnu Goru, vi čiji je idejni vođa i drugi čovjek partije priznao da je ukrao od ovog naroda 100 miliona eura. Vi, čiji se opštinske organizacije pretvaraju u organizovane kriminalne grupe, pa ih evo svako malo u Specijalno tužilaštvo. Vi, čiji su lideri zaradili na nesreći ovoga naroda desetine miliona nama govorite o dostojanstvu – ima Vam ko reći u najbližem okruženju o časti, poštenju i dostojanstvu tadašnjeg DPS-a", naveo je Hadžimušović.

Poručio je Rakočeviću da je njihov patriotizam "ilustrovao Svetozar Marović":

"Uzmi milione, utekni iz Crne Gore i odrekni se njenog državljanstva. Marović je otišao u Beograd, a neki će u Dubai - to je jedina razlika".

Hadžimušović je kazao da se u SDP uzadu u mladost "koja je spremna da pokaže svoj stav, koja je spremna da mijenja, a ne nikako u mladost čiji ste vi predstavnik, Vi koji idete kao omamljeni za jednim čovjekom".

"Uzdamo se u mladost kakva je bila ona koja je stajala na stubu ove države i držala do sebe, svojih principa i stavova, a ne u tu čiji ste vi predstavnik, koja je mijenjala ideologije samo da bi im bilo dobro. Uzdamo se u onu mladost, koja je čistog obraza stajala ispred vaših štabova za kupovinu glasova, da bi spriječila to što se radilo na dan izbora. A to nijeste Vi i slični Vama Rakočeviću, jer vi ne ispunjavate prvi uslov da stanete u isti red sa tim mladim ljudima. Čak ni da im se približite. Uzdamo se u onu mladost koja nije ustuknula pred vašim batinašima kako ste to navikli. Uzdamo se u onu mladost koja će promijeniti tok stvari, a Vi ćete već tada biti politička istorija poslaniče Rakočeviću. A na posljetku možda bi trebalo da mi bude žao Vas, jer možda ste Vi samo neko ko prenosi tuđe riječi, a da možda prethodno i ne razmislite šta te riječi znače. Ali mladost i neiskustvo nijesu opravdanje", zaključio je Hadžimušović.

Bonus video: