Dabović: Stambenom politikom sačuvaćemo i privući medicinski kadar

Kandidat za odbornika Tonči Frlan koji je sa nosiocem liste Dabovićem govorio na tribini, podsjetio je da su svi značajni turistički projekti u Herceg Novom, poput Portonovi i Mamule, stvoreni zahvaljujući državnoj politici koju su vodile partije koje čine Evropski tim za Herceg Novi

2275 pregleda 12 komentar(a)
Dabović i Frlan, Foto: Screenshot Youtube
Dabović i Frlan, Foto: Screenshot Youtube

Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan unaprijeđenja zdravstvenog sistema u našoj opštini, koji podrazumijeva i aktivnu brigu za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih, ali i poboljšanje zdravstvene zaštite, ocijenio je nosilac te liste Predrag Dabović.

On je govoreći na tribini saopštio da su Novljanke i Novljani tradicionalno i emocionalno povezani sa bolnicom Meljine.

"Bolnica Meljine mora da opstane. Mi u Evropskom timu smatramo i znamo da ona mora da se vrati u zdravstveni sistem Crne Gore", rekao je Dabović.

On je ocijenio da je u Herceg Novom prisutan trend odliva medicinskog kadra, ali da Evropski tim za Herceg Novi ima rješenje.

"Kroz stambenu politiku motivisali bi mlade ljude da se vrate i žive u ovom gradu i obavljaju osnovnu djelatnost koja je vezana za zdravstvo", naveo je Dabović.

Pojasnio je da njihova koalicija nije protiv privatizacije Instituta Igalo, ali da ona mora biti obavljena uz obavezno zadržavanje njegove postojeće djelatnosti.

"A to je ta široka rehabilitacija sa svom svojom lepezom ponude. Takođe, svi koji su zaposleni moraju imati redovne plate. Ponavljam, svaka buduća privatizacija koja se bude radila mora da vodi računa da se sačuva osnovna djelatnost Instituta", kazao je Dabović.

Kandidat za odbornika Tonči Frlan podsjetio je da su svi značajni turistički projekti u Herceg Novom, poput Portonovi i Mamule, stvoreni zahvaljujući državnoj politici koju su vodile partije koje čine Evropski tim za Herceg Novi.

"Ono što je bilo do aktuelne lokalne vlasti, a nije bilo napravljeno tiče se projekta Porto Rose. To je projekat koji je već nekoliko godina u stagnaciji zbog toga što prijašnja vlast nije stvorila one uslove koji su potrebni. Radi se o projektu vrijednom preko 250 miliona eura", naveo je on.

Dodao je i da je Crna Gora stvarala ambijent za strane investicije, a da toga nema na lokalnom nivou, te i podsjetio da su na vlasti oni koji su ugovarali gradnju puta Herceg Novi – Petijevići.

"Napravljen je aranžman koji su oni stvarali. I sada kuka i motika na to da se ukine putarina, a na to su pristali oni koji su taj projekat stvarali", kazao je Frlan.

Bonus video: