DPS Herceg Novi: DF zloupotrebljava resurse EPCG za kampanju u Herceg Novom

"Pripovijedao im je o solarnim panelima, elektranama, ekološkim projektima… Sve bi to bilo "bajkovito" da pomenute investicije nije direktno uslovio podrškom njegovoj koaliciji na lokalnim izborima", navodi se u njihovom saopštenju

3307 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS Herceg Novi
Ilustracija, Foto: DPS Herceg Novi

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović zloupotrijebio je mjesto predsjednika odbora direktora EPCG u svrhu promocije svoje partije na lokalnim izborima u Herceg Novom, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

Oni su kazali da je Đukanović svojom izjavom i ponašanjem prekršio niz propisa, preporuka i normi, i pokazao da su njegova dosadašnja zalaganja bila lažna.

"U maniru čovjeka koji se poistovjetio sa državnom firmom na čijem je čelu, ali i potcijenio inteligenciju naših sugrađana, Milutin Đukanović Novljanima je pričao o ulaganjima od desetina miliona eura, koje planira. Pripovijedao im je o solarnim panelima, elektranama, ekološkim projektima… Sve bi to bilo "bajkovito" da pomenute investicije nije direktno uslovio podrškom njegovoj koaliciji na lokalnim izborima", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su dodali i dio njegove izjave "Da bi se ovo ostvarilo, poštovani građani, Herceg Novi mora biti bolji nego do sada, a da bi bio bolji morate podržati broj 4, jer glasajući za broj 4, vi glasate za budućnost Herceg Novog", te smatraju to ultimatum i planom EPCG koji je Đukanović jasno istakao. A to se, kako kažu, zove politička korupcija.

"Ovaj uhljebljeni funkcioner Demokratskog fronta, tako se samo pridružio svojim stranačkim i koalicionim kolegama, u sistematskom zanemarivanju preporuka OEBS i ODIHR koje se odnose na kritike funkcionerskih posjeta, i generalno funkcionerske kampanje", kazali su iz DPS-a Herceg Novi.

U saopštenju su naveli i da je ovih dana u Herceg Novom prava "vašarska parada partijskih funkcionera (i njihovih praznih obećanja)" koji troše novac građana i resurse poput automobila, goriva, vremena ne bi li zloupotrebljavajući državnu funkciju promovisali svoju partiju. Smatraju da je tu riječ o otvorenoj zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, tj. u svrhe kampanje za lokalne izbore.

"Iako ne vjerujemo da će mudre Novljane prevariti lažnim obećanjima, smatramo da će ova funkcionerska turneja po našem gradu bar razotkriti kakvi su licemjeri bili svi oni koji su čim su zasjeli u fotelje, pogazili sve principe za koje su se, dok nijesu došli na vlast, deklarativno zalagali. Takvi nikada ne mogu voditi bilo koji grad naprijed. Takvi samo troše vrijeme svih građana. Takvi su već prošlost", kazali su oni.