DPS Herceg Novi: Lokalna vlast obmanula osobe sa invaliditetom, nijesu uklonjene prepreka na šetalištu i trgovima

"Posebno brine kada se zna da su u Herceg Novom manje više iste osobe već dvije decenije vode lokalnu vlast, a ovo pitanje ostaje neriješeno"

4296 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi optužio je lokalnu vlast da je "obmanula" osobe sa invaliditetom jer nije uklonila fizičke prepreke na šetalištu i trgovima.

"Lokalna hercegnovska uprava, poznata kao svjetski rekorder u neispunjenim obećanjima, još jednom je na konkretnom primjeru dokazala koliko je neodgovorna i manipulativna u rješavanju potreba čak i najranjivih populacija. Da je bilo imalo volje i želje da se ovo pitanje riješi to se moglo postići u relativno kratkom roku, kao što su recimo vrlo efikasno uspjeli da se pozabave pozicioniranjem svojih funkcionera. Posebno brine kada se zna da su u Herceg Novom manje više iste osobe već dvije decenije vode lokalnu vlast, a ovo pitanje ostaje neriješeno", navodi se u saopštenju.

OO DPS Herceg Novi navodi da je lokalna vlast "o problemima osoba sa invaliditetom niti šta zna, niti ima volje da se suoči sa rješavanjem tih problema".

"Zbog toga su potrebne promjene. Promjene koje garantuje Evropski tim", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: