Za budućnost Herceg Novog i Boke: Licemjerno da nas napadaju oni koji su decenijama pljačkali grad

"DPS i preduzeća koja su bila pod njegovom kontrolom samo su pljačkala Novi i Novljane, a mi smo odlučili da se sa tom praksom prekine i da Herceg Novi i Boka najzad imaju i neke koristi sa državnog nivoa"

3468 pregleda 20 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Za budućnost Herceg Novog i Boke
Foto: Za budućnost Herceg Novog i Boke

Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke optužila je Demokratsku partiju socijalista (DPS) da se na vlasti održavala korupcijom i kriminalom, a da je njen vrh umiješan u najteža krivična djela.

Opštinski odbor DPS-a Herceg Novi saopštio je da je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović zloupotrijebio mjesto predsjednika odbora direktora EPCG u svrhu promocije svoje partije na lokalnim izborima u Herceg Novom.

"Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke vodi pobjedničku i pozitivnu kampanju, pa nas priča i napadi naših političkih protivnika ne interesuju pretjerano. Zato nam i nije naročito zanimljiva kritika koju su nam uputili iz DPS, stranke koja je bila simbol zloupotrebe državnih resursa i koja zbog svoje dugogodišnje politike pljačke građana lagano ide na političku marginu, osuđena na to da od nje ostanu samo dugmići u vidu nekoliko stotina lažnih komita", navodi se u reagovanju.

Dodaju da im je zadovoljstvo što je Đukanović podržao njihove "napore da Herceg Novi učinimo boljim i predstavio projekte koji su od ogromnog značaja".

"Sa druge strane, DPS i preduzeća koja su bila pod njegovom kontrolom samo su pljačkala Novi i Novljane, a mi smo odlučili da se sa tom praksom prekine i da Herceg Novi i Boka najzad imaju i neke koristi sa državnog nivoa. Posebno je EPCG, sve do dolaska novog rukovodstva na čelu sa Milutinom Đukanovićem, bila firma koja je pravila velike probleme građanima, preduzeće isključivo u službi DPS i prve familije. Naravno da DPS nije zadovoljan što sada duvaju neki novi vjetrovi i što je Milutin Đukanović najavio niz investicija u naš grad. Mi sada pokazujemo da se državnim preduzećima može upravljati pošteno i odgovorno, suprotno od onoga kako je navikla da radi korumpirana ekipa iz DPS".

Iz koalicije "Za budućnost Herceg Novog i Boke" dodaju da nude konkretne planove, programe i projekte, od kojih će, kako navode, koristi imati građani Herceg Novog.

"A DPS je bio navikao da korist izvlači samo za Mila Đukanovića, njegovog brata i mafiju kojom su se okružili. Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke biće pobjednik izbora 9. maja, i svakako da ćemo odmah aktivirati sve potencijale u cilju njegovog razvoja i prosperiteta, a naročito nam je važno što će naši glavni partneri biti EPCG i JP Morsko dobro", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: