Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi": Aktivnosti dogovaramo sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom

"Urađen je koncept prilagođavanja pješačkih staza za teritoriju Igala, tačnije lokacije Ilijin park, ulice Sava Ilića, Pete crnogorske brigade i Norveške i izgrađeno 15 rampi na trotoarima i javnim površinama"

4094 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" saopštila je da je se aktuelna vlast u Herceg Novom probleme osoba sa invaliditetom dogovarala sa predstavnicima njihovih udruženja, te da se sa posebnom pažnjom odnosi prema ovoj kategoriji građana.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi optužio je lokalnu vlast da je "obmanula" osobe sa invaliditetom jer nije uklonila fizičke prepreke na šetalištu i trgovima.

"O tome kakav ko odnos ima prema osobama sa invaliditetom dovoljno govori činjenica da je jedna od prvih aktivnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića, po stupanju na dužnost predsjednika Skupštine bilo omogućavanje prilaza plenarnoj sali Skupštine Crne Gore osobama sa invaliditetom. Dakle, odmah smo učinili nešto što nije učinjeno za sve vrijeme koliko su, što rekoše u saopštenju DPS-a, manje više iste osobe tri decenije vodile zakonodavnu vlast", navodi se u reagovanju.

Dodaju da je isto bilo i u Herceg Novom, te da je urađen koncept prilagođavanja pješačkih staza za teritoriju Igala, tačnije lokacije Ilijin park, ulice Sava Ilića, Pete crnogorske brigade i Norveške i izgrađeno 15 rampi na trotoarima i javnim površinama.

"No, o tome šta mi radimo, šta smo radili i šta ćemo raditi za osobe sa invaliditetom sigurno se nećemo previše pravdati onoj partiji čiji se koordinator za Herceg Novi autom udario djevojčicu upravo u Herceg Novom da bi Osnovni sud u Podgorici ustanovio da je djevojčica sama natrčala na auto, a koordinator bio oslobođen. U DPS-u znaju da su, između ostalog, i ovakve presude obezbjeđivali kreditima za stanove pod povoljnim uslovima koje su dobijali i ljudi iz sudske vlasti čime je jedino moguće objasniti presude prema kojima koordinator DPS-a nije udario autom u djevojčicu, već je djevojčica udarila u auto, uprkos nalazima dvojice vještaka koji su tvrdili suprotno. S obzirom na to da smo tog koordinatora primijetili u Novom, ne bi nas čudilo da je on autor saopštenja u kojem se, navodno, iskazuje zabrinutost za osobe sa invaliditetom. Cinizma mu ionako ne manjka što je pokazao i kada je svojoj majci davao dva i po miliona novca svih građana za vinariju i obilazio sedam država u jednom danu. Za sve što je činio on nije imao ni fizičkih, ali, očito, ni moralnih prepreka", zaključuje se u reagovanju koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi".

Bonus video: