Evropski tim za Herceg Novi: Za evropski moderan Novi neophodne su promjene

"Kamenim nabačajem zaštitićemo obalni zid šetališta, koji je zbog radova na kolektoru destabilizovan, a koji zajedno sa lukobranom škverske luke nije obnavljen decenijama"

1291 pregleda 2 komentar(a)
Poster, Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Poster, Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi u naredne četiri godine realizovaće infrastrukturna ulaganja u svim mjesnim zajednicama koje će značajno poboljšati kvalitet života u lokalnoj zajednici i doprinijeti da se naši gosti i turisti osjećaju još ugodinije, navodi se u saopštenju ove koalicije.

"Opremićemo urbane centre i šetališta novim sadržajima. Započećemo proširenje "Gradske luke" i "Luke Zelenika" i njihovo opremanje novim sadržajima. Nastavićemo regulaciju i uređenje korita rijeke Sutorine i potoka Nemila u Meljinama", saopštili su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Oni su najavili da će u mjesnim zajednicama Kameno, Mokrine, Kruševice i Podi unaprijediti infrastrukturu koja se odonosi na snabdijevanje vodom, kanalizaciju, struju i rasvjetu.

"U MZ Zelenika rekonstruisaćemo seoske puteve, izgraditi šetalište od Zelenike do Zmijica (Kumbor), a pronalaskom adekvatnog prostora formirati ambulantu za građane i jaslice za djecu uzrasta 2-4 godine. U MZ Igalo stvorićemo uslove za izgradnju osnovne škole. U MZ Kamenari riješićemo trotoare od trajekta do osnovne škole, autobusko stajalište kod hotela "Park", i snabdijevanje vodom u Bijelskim Kruševicama i Gornjim Đurićima. U MZ Srbina asfaltiraćemo djelove ulice "Spasića" i "Mašare", rekonstruisati školu "Milan Vuković" i započeti projakt bolje valorizacije tvrđave "Španjola"", kazali su.

Iz Evropskog tima za Herceg Novi su najavili projekat valorizacije parka "Savinske dubrave" i izgradnju trim staze sa proširenjima u mjesnoj zajednici Savina.

"Kamenim nabačajem zaštitićemo obalni zid šetališta, koji je zbog radova na kolektoru destabilizovan, a koji zajedno sa lukobranom škverske luke nije obnavljen decenijama", kazali su oni.

"Evropski tim za Herceg Novi poziva birače da u nedjelju 9. maja na glasačkom listiću zaokruže broj dva, jer samo naša lista može vratiti stari sjaj Novom. Za evropski moderan NOVI neophodne su promjene", zaključili su.