DPS HN: Vlast najavljivala izgradnju i adaptaciju u školama, to je još jedna u nizu njihovih obmana

"Pune četiri godine aktuelna vlast, poznata kao svjetski rekorder u obmanama, nije uradila ništa, a sada se aktivirala da rješava ovo goruće pitanje za obrazovni sistem u gradu"

1663 pregleda 13 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: DPS
DPS Herceg Novi, Foto: DPS

Hercegnovska vlast prije četiri godine najavljivala je da će podržati izgradnju škole u Igalu, kao i adaptaciju u postojećim školama u Sutorini, Srbini i Mokrinama, ali to je još jedna u nizu njihovih obmana, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

"Prije četiri godine su sadašnjim lokalnim funkcionerima usta bila puna obećanja da će se škola izgraditi u Igalu, ali od toga nije bilo ništa. I ovih dana maltene ista priča. Podsjećamo građane Herceg Novog da su se aktuelni predstavnici lokalne vlasti ove godine 1. marta, dakle, samo dva mjeseca uoči održavanja izbora prisjetili ove teme (https://demokrate.me/2021/03/01/herceg-novi-preduzeti-prvi-koraci-ka-realizaciji-izgradnje-nove-skole-u-igalu/). Pune četiri godine aktuelna vlast, poznata kao svjetski rekorder u obmanama, nije uradila ništa, a sada se aktivirala da rješava ovo goruće pitanje za obrazovni sistem u gradu. Da su se ovim pitanjem u dijelu ingerencija lokalne vlasti bavili kada su preuzeli vlast, danas bi imali školu u Igalu", ističe se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Oni su dodali da vlast nije uradila ništa ni na adaptaciji škola.

"Hercegnovska odlazeća vlast takođe nije uradila ništa ni na adaptaciji škola u opštini, dok sa druge strane gledamo ovih dana kako se uljepšava prostor i parking ispred Opštine Herceg Novi, da bi li lokalnim funkcionerima bilo udobnije i komfornije. Na taj način su dokazali šta im je prioritet. Zbog svega navedenog, našem gradu potrebne su promjene. Zato pozivamo građanke i građane da na izborima u nedjelju izaberu Evropski tim, jer jedino naša lista garantuje da će voditi brigu o potrebama svih građana", zaključuje se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Bonus video: