SNP: Korisnici iznenađeni, na igralištu na Zabjelu zabranjeno igranje loptom, unošenje hrane...

"Postavlja se pitanje ko je odlučivao o pravilima ponašanja na igralištu i da li je uopšte uzeo u obzir realnost svakodnevnog života"

5455 pregleda 3 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Korisnici nedavno izgrađenog dječijeg igrališta na Zabjelu (naselje u Podgorici) iznenađeni su brojnim zabranama koje su propisane kao norme ponašanja na ovom prostoru, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

"Tako npr. na ovom igralištu zabranjeno je igranje loptom i unošenje hrane, a da ne govorimo o mogućnosti vožnje bicikla ili izvođenja nekih drugih aktivnosti", kazali su iz SNP.

Oni navode da iako postoji zona za pse, na tabli na ulazu u igralište nalazi se zabrana uvođenja kućnih ljubimaca.

"Postavlja se pitanje ko je odlučivao o pravilima ponašanja na igralištu i da li je uopšte uzeo u obzir realnost svakodnevnog života", navodi se u saopštenju.

Iz SNP ističu da je svakako, najbolje da djeca što više vremena provode u prirodi, ali da kako dodaju ovoliki broj zabrana apsolutno onemogućava njihovo relaksirano ponašanje i uživanje na mjestu koje bi trebalo da je izgrađeno upravo za njih.

"Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne gradske službe da razmotre ove propuste i da propišu pravila ponašanja koja će imati više smisla i koja će djeci omogućiti nesmetan boravak i igru na ovom mjestu", zaključili su.

Bonus video: