Sekulović: Početna je informacija da Kandić nije vozio, ali nije još utvrđeno

"Postoji javni interes da se o ovome priča, gospodin Kandić prema prvim informacijama nije bio vozač i imao je ispod jedan posto promila alkohola u krvi", rekao je on

34023 pregleda 236 reakcija 91 komentar(a)
Sekulović, Foto: Luka Zeković
Sekulović, Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da će tužilaštvo dati konačan odgovor da li je zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić bio za volanom kada je automobil Vlade Crne Gore izazvao udes u Podgorici.

"Postoji javni interes da se o ovome priča, gospodin Kandić prema prvim informacijama nije bio vozač i imao je ispod jedan posto promila alkohola u krvi", rekao je on na Odboru za bezbjednost i odbranu.

Predsjednik Odbora Milan Knežević rekao je da je to tek problem, ako zamjenik generalnog sekretara Vlade nije vozio službeni automobil.

Sekulović je kazao da nema nikakvog prikrivanja, da je policija uradila sve i da se tu nisu zaustavili, već su preduzimali dalje mjere među kojima je i saslušanje svjedoka.

Kazao je da je potpisao više rješenja za korišćenje civilnih tablica na službenim automobilima, da su svi zahtevi bili obrazloženi, ali da je moguće da je negdje pogriješio.

Istakao je da će sve te zahtjeve provjeriti.

Sekulović je kazao da je informacija da Kandić nije vozio početna, a ne utvrđena.

Raško Konjević (SDP) pitao je Sekulovića ko je druga osoba koja je bila u automobilu i njime upravljala sa 1,2 promila alkohola u krvi.

Tražio je i da se provjeri da li je to vozilo tog dana, krećući se iz pravca Spuža prema Podgoric, preticao kolone vozila, prolazio kroz crveno svijetlo na semaforu i izazvao udes kod Palade, a potom zamjenio tablice na vozilu.

Sergej Sekulović pozvao je tužilaštvo da utvrdi sve činjenice s obzirom da se sumnja i u postupanje policije.

"Sumnjalo se tada ko je bio vozač, jesmo li trebali svakog da lišavamo slobode, izvršeno je alkotestiranje i vađena krv u KCCG, niko ništa nije prikrivao, ako je bilo zloupotreba državni organi treba da rade svoj dio posla", kazao je Sekulović.

Bonus video: