Predsjednik SO HN iz DF podržao Demokrate: Ekstremistički polovi da odu u prošlost da bi društvo krenulo naprijed

"Ne želim da budem dio jedne opšte tendencije, primjetne kod radikalnih polova crnogorske političke scene, da se konstatnim konstrukcijama pokušavaju difamirati umjerene političke opcije, prije svih – Demokratska Crna Gora"

26231 pregleda 612 reakcija 103 komentar(a)
Miloš Bigović, Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Miloš Bigović, Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi iz redova DF-a od 2017. do 2020. godine, Miloš Bigović podržao je koaliciju "Ni lijevo. Ni desno. Pravac Novi".

"Kao neko ko već dugi niz godina djeluje na političkoj pozornici Herceg Novog, nijesam mogao da otrpim kontekst koji obilježavaju besprizorni napadi na Demokrate koji se iskreno i u punom kapacitetu bore protiv bivšeg režima. Takođe, ne želim da budem dio jedne opšte tendencije, primjetne kod radikalnih polova crnogorske političke scene, da se konstatnim konstrukcijama pokušavaju difamirati umjerene političke opcije, prije svih – Demokratska Crna Gora koja svojim djelovanjem već nekoliko godina nastoji da čuva multietnički i multikonfesionalni sklad u Crnoj Gori, da čuva umjerenost, odnosno ono što su temeljne vrijednosti Herceg Novog, pružajući, na taj način, najkonkretniji otpor radikalizaciji prilika u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Bigovića.

Dodaje da se ta radikalizacija "danas najbolje osjetila u Novom".

"Kada su osvanuli fašistički grafiti kao posljedica djelovanja radikalnih desničarskih struktura, koji sve ostale koji nijesu kao oni optužuju za izdaju. Takva radikalna politika nije dostojna ni Novljana ni Novog. I takvu politiku nikada neću podržati. Oba ekstremistička pola moraju postati prošlost, kako bi društvo krenulo naprijed", ističe Bigović.

Dodaje da Demorkatsku Crnu Goru prepoznaje kao nosioce "uspješnog realizatora ideje o Herceg Novom i Crnoj Gori kao prostorima mira, sklada, suživota i napretka"

Bonus video: