Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi": Policija zna ko je nalogodavac uništavanja bilborda

"Pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da osude svaki vid nasilja i ne dozvole da im profiteri šovinizma sa obije strane radikalne medalje upravljaju životima"

4990 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" tvrdi da policija zna ko je nalogodavac uništavanja bilborda sa likom gradonačelnika Herceg Novog Stevana Katića i fašističke parole "Srbe na vrbe".

U saopšteno te koalicije se navodi da je Katić podnio krivičnu prijavu protiv NN lica, "uz insistiranje da se u interesu građana Novog sve otkrije u što kraćem roku i tome stane na put".

Iz koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" reagovali su na saopštenje DPS-a u kojem su iz te partije, demantujući da stoje iza skrnavljenja bilbodrda, saopštili da "svaki put kad građani vide lice Stevana Katića, podsjete se neispunjenih obećanja"

"Što se tiče besprizorne laži kako sami sebi uništavamo bilborde, podsjetili bismo radikalnu družinu nasilnika na nekoliko stvari, osim gnusne činjenice da je prije samo nekoliko dana aktivista DPS-a zaključao volontere Demokrata koji su realizovali kampanju od vrata do vrata i psihički i fizički ih maltretirao, o čemu se vodi postupak pred nadležnim državnim organima. Prema logici pljačkaša i bestidnika predvođenih Petrom Ivanovićem, i to su Demokrate uradile same sebi".

Iz te koalicije su naveli i na još nekoliko slučajeva.

"Tokom prošle kampanje za lokalne izbore u Herceg Novom, što se može vidjeti na fotografiji, grupa za „DPS specijalne operacije“ na čelu sa tadašnjim policijskim službenikom Novakom Lekovićem bila je posebno aktivna baš u pogledu uništavanja predizbornih materijala Demokrata. Odlazećoj hobotnici ni tada nije pomogao Leković, koji je zbog uništavanja naših bilborda, kao i promocije i dijeljenja pogrdnih plakata bio nagrađen mjestom načelnika komunalne policije Tivat, pa neće ni ovoga puta. Vjerovatno su iza svega toga stajale Demokrate? Još drastičniji primjer je onaj kada je neposredno uoči izbora na Cetinju poslanik u Skupštini, Danilo Šaranović, kako to tumači radikalna banda maskirana u partiju „sam sebe fizički napao, i sam sebi uperio pištolj u glavu“. Napad se desio u četiri ujutru u Bajovoj ulici, kada je presretnuto vozilo Šaranovića i naoružani muškarci krenuli na poslanika i troje kandidata za odbornike. Vozilo je demolirano, a Šaranović je zadobio povrede zbog kojih je završio u bolnici. I tada je mafijaška hobotnica to pokušala da bez trunke stida predstavi na sličan način ovome današnjem. Ali, pravda je ipak pokazala kako napadač na Šaranovića – gle čuda – ipak nije bio Danilo Šaranović, već lice koje je nešto kasnije uhapšeno zbog planiranja više likvidacija tokom rata narko klanova. Vjerovatno su i iza ovoga bile Demokrate".

Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" dodala je da DPS "sa pomagačima svim silama pokušava da u Herceg Novi unese crnu atmosferu straha i omraze, u kojoj jedino mogu da se snađu".

"Za njih je sada pitanje političkog opstanka, kola su davno krenula nizbrdo, i oni odlično osjećaju da kontekst pohara, pljački, otimačina, prijetnji i nasilja odlazi u ružnu prošlost, i zato neće birati način da to na bilo koji način makar uspore kad već zaustaviti ne mogu. Zato pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da osude svaki vid nasilja i ne dozvole da im profiteri šovinizma sa obije strane radikalne medalje upravljaju životima. Pozivamo građane da prezru oba ekstrema u Crnoj Gori čiji rukopis prepoznajemo u svim porukama mržnje, ma prema kome da su upućene. U politici kao i u životu moraju vladati čast i odgovornost", navodi se u reagovanju

Bonus video: