Kordić: Razvoj ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Vojvodine u zajedničkom interesu

"Mirović je apelovao na sve građane Vojvodine da svoj odmor provedu u Crnoj Gori i kazao da će sam ljetovati sa porodicom u Herceg Novom, jednom od najljepših gradova našeg primorja", piše u saopštenju

8988 pregleda 1 komentar(a)
Kordić i Mirović, Foto: Demokratski front
Kordić i Mirović, Foto: Demokratski front

Razvoj ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Vojvodine u zajedničkom je interesu, kazala je potpredsjednica Nove srpske demokratije i poslanica Simonida Kordić.

Kordić i delegacija Demokratskog fronta i Koalicije "Za budućnost Herceg Novog i Boke" sastala se sa predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Kako se navodi u saopštenju ovog političkog saveza, na sastanku je dogovorena saradnja Morskog dobra i Privredne komore Vojvodine, kao i konkretne aktivnosti sa Turističkom organizacijom Vojvodine u cilju još veće posjete turista iz Vojvodine i cijele Srbije Herceg Novom i Boki, kao i u cilju razvoja turizma u Crnoj Gori.

Kordić je, navode, naglasila da je razvoj ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Vojvodine u zajedničkom interesu. Posebno je skrenula pažnju na potrebu i intenzitet saradnje Herceg Novog i Novog Sada.

"Mirović je apelovao na sve građane Vojvodine da svoj odmor provedu u Crnoj Gori i kazao da će sam ljetovati sa porodicom u Herceg Novom, jednom od najljepših gradova našeg primorja", piše u saopštenju.

"Nijedna politika ne može da poremeti odnose običnih ljudi u Srbiji i Crnoj Gori, jer nas vežu prijateljstvo i bratstvo u čije su temelje mnogi položili svoju žrtvu. Očekujem da današnji susret bude poziv za sve da idemo trasom politike koja će omogućiti još bolju saradnju dvije zemlje, jer to traže građani, privreda, turizam, ali i sve druge oblasti društvenog života i rada i u Srbiji i u Crnoj Gori", rekao je Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada je pozvao Novosađane da posjete bratsku Crnu Goru i podržao "Koaliciju za budućnost Herceg Novog i Boke" na predstojećim izborima, "sa željom da naši bliski i bratski odnosi budu još bolji u budućnosti."

Iz DF-a dodaju da je potrebno naglasiti da su stanovnici Srbije i Vojvodine i u najtežim vremenima bili najbrojniji turisti u Crnoj Gori.

"Herceg Novi naročito gaji dobre privredne i kulturološke odnose sa tradicionalno bliskom Srbijom na korist svih naših građana i u interesu bolje budućnosti Herceg Novog, Boke i cijele Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: