"Očišćen zid na kojem je otiske prstiju u formi fašističkih poruka ostavio propadajući DPS"

"Naime, javnost je ranije upoznata sa degutantnom činjenicom da je mrziteljski grafit “srpsku vam mamu j...” ispisan na kući Ilića od strane onih kojima smeta sve što je normalnom čovjeku drago i vrijedno, od kulturne zaostavštine jednog mediteranskog grada, pa sve do ideje zajedničkog života"

8110 pregleda 14 komentar(a)
Zid kuće Ilića, Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Zid kuće Ilića, Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Mladi koalicije “Ni lijevo, Ni desno. Pravac Novi!” juče su očistili zid kuće Ilića u Herceg Novom na kojem je otiske svojih prstiju u formi fašističkih poruka ostavio propadajući DPS (Demokratska partija socijalista), saopšteno je danas iz te koalicije koju predvodi Demokratska Crna Gora.

"Naime, javnost je ranije upoznata sa degutantnom činjenicom da je mrziteljski grafit “srpsku vam mamu j...” ispisan na kući Ilića od strane onih kojima smeta sve što je normalnom čovjeku drago i vrijedno, od kulturne zaostavštine jednog mediteranskog grada, pa sve do ideje zajedničkog života. Odmah po saznanju da je takvo nedjelo učinjeno, ekipa mladih koalicije „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!“ organizovala se, i zajedno sa kandidatkinjom za odbornicu Majom Popović, uputila na lice mjesta kako bi uklonila skaredni izliv šovinizma", ističe se u saopštenju koalicije “Ni lijevo, Ni desno. Pravac Novi!”.

Popović je kazala da pozivaju građane da prezru svaki ekstremizam, kao i one čiji se rukopis jasno prepoznaje u svim porukama mržnje. "Koaliciju "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!" okupila je ideja obnove i izgradnje boljeg života za sve građane Novog, i to nikom nećemo dati da ruši. A doprinos tome danas je čišćenjem nedostojne poruke dala i ova mlada ekipa na koju smo posebno ponosni", kazala je Popović.

Koaliciju “Ni lijevo, Ni desno. Pravac Novi!” na lokalnim izborima koji se u Herceg Novom održavaju 9. maja predvodi predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Bonus video: