posjeta ministra vanjskih poslova mađarske

Krivokapić-Sijarto: Proširiti bilateralnu saradnju u svim oblastima, jer za to postoji obostrani interes

"Premijer Krivokapić podijelio je sa ministrom Sijartom zadovoljstvo zbog više nego uspješnog početka masovne vakcinacije, koja se sprovodi u Crnoj Gori, kao i zbog sve bolje epidemiološke situacije"

3941 pregleda 1 komentar(a)
Krivokapić i Sijarto, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić i Sijarto, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, razgovarao je sa ministrom vanjskih poslova Mađarske, Peterom Sijartom.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanak Krivokapića i Sijarta, uslijedio je nakon nedavne posjete ministarke zdravlja Jelene Borovinić - Bojović mađarskim kolegama.

Iz Vlade su podsjetili da je posjeta rezultirala postizanjem dogovora o obostranom prihvatanju potvrde o vakcinaciji svim dostupnim vrstama vakcina protiv COVIDa-19, kao i razmatranjem mađarske strane da prihvati validnost PCR testova urađenih u Crnoj Gori.

"Premijer Krivokapić podijelio je sa ministrom Sijartom zadovoljstvo zbog više nego uspješnog početka masovne vakcinacije, koja se sprovodi u Crnoj Gori, kao i zbog sve bolje epidemiološke situacije, koja će omogućiti da crnogorski turistički poslenici ostvare planirane rezultate u toku nastupajuće ljetnje sezone", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade navode da su Krivokapić i mađarski ministar razgovrali o načinu kako da unaprijede i prošire bilateralnu sardanju u svim oblastima jer, kako su zaključili, za to postoji obostrani interes, a što dokazuju, između ostalog, napori koje obje strane ulažu.

"Kako bi konačno usaglasili tekst Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Mađarske o međusobnom priznavanju imunizacionih sertifikata", istakli su.

Oni dodaju da je Krivokapić zahvalio mađarskom ministru vanjskih poslova na ponuđenoj pomoći Crnoj Gori u nabavci vakcina, istakavši da je to još jedna podrška koju Mađarska u kontitnuitetu pruža Crnoj Gori, kako u vremenu COVID-19 pandemije, tako i tokom ukupnog trajanja pristupnih pregovora.

Preporučujemo za Vas