DPS HN: Aktuelna vlast obećavala smanjenje stope nezaposlenosti – obećanje nije ispunjeno

"Kada se pogledaju zvanični podaci Monstata, opština Herceg Novi je doživjela najveći pad kada su u pitanju zaposleni građani u odnosu na sve ostale gradove u Crnoj Gori. Iako će izgovor biti pandemija, ono što je jasno je da Opština nije preduzela nikakve mjere da spriječi otkaze", piše u saopštenju

4762 pregleda 13 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: DPS
DPS Herceg Novi, Foto: DPS

Aktuelna hercegnovska vlast ostaće upamćena kao najgora u istoriji jer je stopa nezaposlenosti dostigla rekordan nivo od kada se zvanično mjere ti podaci, saopšteno je iz hercegnovskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz ove partije tvrde da su sadašnji funkcioneri partija koje upravljaju Herceg Novim prije četiri godine obećavali “smanjenje stope nezaposlenosti, te da će njihov prioritet biti otvaranje novih radnih mjesta. Zapošljavanje mladih je glavni prioritet Demokrata”. ali da to obećanje, kao ni desetine drugih nije ispunjeno.

"Kada se pogledaju zvanični podaci Monstata, opština Herceg Novi je doživjela najveći pad kada su u pitanju zaposleni građani u odnosu na sve ostale gradove u Crnoj Gori. Iako će izgovor biti pandemija, ono što je jasno je da Opština nije preduzela nikakve mjere da spriječi otkaze. To samo potvrđuje da aktuelna lokalna administracija ne brine o našim sugrađanima, a čini se da nema ni volje ni znanja da se pozabavi rješavanjem tog osnovnog pitanja za svakog građanina", piše u saopštenju DPS-a.

Navode da je prema zvaničnim podacima Herceg Novi na dnu liste, a na to mjesto je došao pod upravom aktuelne vlasti-

"Stopa nezaposlenosti je na rekordno visokom nivou, a prema onome što sada nude biračima naša opština će ostati negativan primjer kada je zaposlenost u pitanju. Zbog toga, na izborima u nedjelju 9. maja neophodno je da dođe do promjena. Neophodno je da birači nakon skoro dvije decenije vlast predaju ljudima koji to znaju i koji će uposliti najmanje 1.100 nezaposlenih sugrađana."

Na kraju, zaključuju da su uvjereni da će na kraju njihovog četvorogodišnjeg mandata ova opština biti svijetli primjer kada je oblast zapošljavanja u pitanju.

Bonus video: